Autógáz

Okos választás

Hogyan készül az autógáz?

Az autógáz nem azonos a PB-gázzal

Az autógáz (LPG) nem azonos a palackos PB-gázzal - legalábbis, ami a felhasználási területét illeti, mindenképpen különbözik a kétféle gázkeverék. Alapvető különbség a nyomásviszonyokban van.

Az autógáz (cseppfolyós gáz - LPG) tartálynyomását alapvetően a hőmérséklete befolyásolja. Ez általában széles határok között változhat: egy forró nyári napon, a betonkörnyezetben parkoló gázüzemű autóban akár 17-18bar is lehet a nyomás nagysága. Ezzel szemben egy-egy hidegebb téli napon már 2bar körüli nyomásérték sem ritka. Ezt a széles ingadozást csak megfelelő műszaki és biztonsági előírásoknak megfelő rendszer képes hiba nélkül elviselni. Emiatt a gázüzemű autók gáztartályát ennél jóval nagyobb, általában 30bar nyomásértékre méretezik.

A PB-gázpalackok tartályai - mivel nincsenek ilyen szélsőséges hőmérséklet-ingadozásnak kitéve - jóval alacsonyabb nyomásra vannak méretezve, illetve a beépített biztonsági rendszerek sem a szélsőséges használatra kerültek kialakításra. Ezért tilos és illegális autógázkúton PB-palackot tölteni.

Az autógáz használata

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00