Cégünkről

Hivatásunk a PB-gáz!

Vállalati háttér, üzemek és hálózat

Környezetvédelem

Társaságunk tevékenysége során kiemelten kezeli a környezetvédelmi követelményrendszer érvényre jutását.

Fontosnak tartjuk a tevékenységünk által érintettnek mondható természetes környezet:

 • az élővilág,
 • a levegőtisztaság,
 • a víztisztaság,
 • a talaj,
 • a természetvédelmi területek védelmét.

Cégünk a munkahely és a munka jellegének megfelelően gondoskodik a rendről, tisztaságról, a keletkező szennyvíz, szennyező anyagok, hulladékok kezeléséről oly módon, hogy azok veszélyt, vagy egészségi ártalmat ne okozzanak és a környezetet ne károsítsák.

Az élővilág védelme

Az emberek, az állatok, a növények, és az élővilág valamennyi lényének védelme hangsúlyosan meg kell, hogy jelenjen minden olyan vállalati technológiai utasításban, melyek folyamata valamilyen káros hatással lehet az élővilágra.

A levegő tisztaságának védelme

Társaságunk területén, a levegő tisztaságával kapcsolatos veszélyforrások, az alábbi helyeken fordulhatnak elő:

 • az üzemeltetett kazánok
 • az épületek kéményei
 • a gáztechnológia
 • a fáklyázás

A levegő tisztaságának védelme érdekében évenként elvégeztetjük a tüzelőberendezések beszabályozását, és nem üzemeltetünk légszennyezési határérték feletti kibocsátású kazánokat. A töltőüzemekben a gáztechnológiából származó pontforrások esetén törekszünk arra, hogy a levegőbe kibocsátott mennyiség minél kisebb legyen és mindig az engedélyezett kibocsátási határérték alatt maradjon. Fáklyázást a szükséges hatósági bejelentések megtétele mellett is csak abban az esetben alkalmazunk, amennyiben más eljárás nem vezet eredményre.

A víztisztaság védelme

Társaságunk területén, a víz tisztaságával kapcsolatos veszélyforrások, az alábbi helyeken fordulhatnak elő:

 • ipari szennyvíz
 • a keletkező kommunális szennyvizek,
 • a felszíni csapadékvíz-elvezetők.

A víz tisztaságának védelme érdekében az ipari szennyvizeket kidolgozott technológia szerint kezeljük, illetve a bevizsgált szennyvizet átadjuk kezelésre a területi kommunális szennyvízkezelő csatornamű részére. A kommunális szennyvizet közcsatornára bocsátjuk, vagy ahol nincs erre lehetőség ott a szennyvizet üzemi szinten kezeljük, és ezután kerül ki a befogadóba. Prímagáz környezetvédelem - a víztisztaság védelme

A felszíni csapadékvíz vízgyűjtőket és elvezetőket rendszeresen kontroll alatt tartjuk, hogy ha szennyezés gyanúja merül fel azonnal be tudjunk avatkozni.

A talaj védelme

A talaj védelme érdekében, a Prímaenergia Zrt. telephelyein és működési területén közösen akadályozzuk meg, hogy bármilyen szennyező anyag, veszélyes hulladék, vagy tisztítatlan szennyvíz talajba kerüljön. A termőföld védelméről, kitermeléséről és szakszerű hasznosításáról, az építési létesítési műveletek során, a kivitelezési szerződésekben gondoskodunk.

Természetvédelmi területek védelme

Védett természeti területeken vagy védett természeti értékek közelében építési munkákat a természetvédelmi előírások betartásával, a természetvédelmi hatóság által engedélyezett módon végzünk. Természetvédelmi területen lévő tartályos létesítményeknél az üzemeltetési-karbantartási feladatokat szerződéses partnerünkkel végeztetjük. A tartály leszerelést követően a terület helyreállításáról haladéktalanul gondoskodunk.

Állások a Prímaenergiánál

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00