Cégünkről

Hivatásunk a PB-gáz!

Cégtörténet, cégfilozófia

Cégünk története

2016. májusáig a Prímaenergia Zrt. Prímagáz Hungária Zrt. néven működött. Prímagáz néven először 1934-ben forgalmazott butángázt Franciaországban a Liotard testvérek fémfeldolgozó vállalata. Hazánkban, 1958-ban jelentek meg a kőolajfinomítás során előállított propán-butánnal töltött gázpalackok.

Társaságunk 1992. május 1-én kezdte meg működését azt követően, hogy átvette három állami gázszolgáltató vállalat, a Dél-Dunántúli Gázszolgáltató Vállalat, a Dél-Alföldi Gázszolgáltató Vállalat és a Tiszántúli Gázszolgáltató Vállalat PB-gáz szolgáltatási tevékenységét. Társaságunk állami tulajdonú részvényeinek értékesítését követően 1993-ban lépett a Tőzsdére. Részvényeink többségét ezt követően a Hollandiában bejegyzett PAM Gas B. V., nevű cég birtokolta. A PAM Gas B. V. a szintén Hollandiában bejegyzett multinacionális SHV Holdings N.V. 100%-os leányvállalata. Az SHV Holdings 2003 elején - miután a közkézen forgó részvényeket felvásárolta - a Társaságunk 100%-os tulajdonosává vált.

Azonban 2016-ban a Prímagáz Zrt. tulajdonosa, az SHV Energy úgy döntött, hogy értékesíti a Prímagáz Hungára Zrt-ben meglévő részesedését. A Prímagáz részvényeinek átruházásáról az SHV Energy 2015. december 11-én szerződést írt alá.

A tulajdonosváltás miatt névváltoztatásra került sor, így tevékenységünket 2016. májusától Prímaenergia Zrt. néven folytattuk. A Prímaenergia Zrt. a cseppfolyós propán és bután gázkeverék (a PB-gáz) valamint a tiszta propán legnagyobb magyarországi kiskereskedelmi forgalmazója.

Tevékenységi területünk a palackos gáz és az autógáz forgalmazása viszonteladókon keresztül illetve a tartályos- valamint motorikus palackot használók közvetlen ellátása. A tartályos felhasználók egy része az ún. falugáz tartályparkokhoz (településellátás) csatlakozó vezetékhálózatokról kap ellátást.

A PB-gázt a háztartási, az ipari, és a mezőgazdasági felhasználók többféle célra alkalmazzák, így elsősorban főzésre, fűtésre illetve motorok üzemanyagaként, mezőgazdasági és technológiai célokra. A forgalmazott gáz nagy részét importból, kisebb részben pedig haza forrásból, a MOL-tól szerezzük be.


Társaságunk tevékenysége elsősorban a forgalmazott gáz beszerzésére, tárolására, különböző típusú nyomástartó edénybe (gáztartály, palackok) történő töltésére, illetve a közvetlen és közvetett értékesítésére terjed ki.Cégünk üzletpolitikája

A Prímaenergia Zrt. – piacvezető PB-gáz forgalmazóként – minden energiáját arra fordítja, hogy a magyarországi PB-gáz felhasználók számára magas színvonalú, folyamatos és biztonságos szolgáltatást nyújtson.

Törekvésünket a felhasználói értékek középpontba állításával, a felhasználói igények kielégítésére alkalmas termékek és szolgáltatások nyújtásával, folyamatainak ehhez szükséges állandó kontrolljával és fejlesztésével, valamint új, hatékonyabb műszaki megoldások alkalmazásával valósítjuk meg. Vállalatunk üzletpolitikájának érvényesítésében egyaránt számítunk saját dolgozóink elkötelezettségére és stratégiai beszállító partnereink együttműködésére.

Minőségpolitika, tanúsítványok

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00