Autógáz

Okos választás

Az autógáz nem azonos a PB-gázzal

Az autógáz használata

Mindenkinek csak javasolni lehet az autógáz (LPG) használatát, hiszen nemcsak olcsóbban lehet vele autózni, de a környezetet is jobban kíméli, mint a benzines vagy diesel társai. Sőt! Aki gázüzemű autót vezet, az egy izgalmas játékban is részt vesz - ez szinte biztos!

A jelenlegi üzemanyagárak mellett Magyarországon kb. 30-40%-kal lehet olcsóbban üzemeltetni gépjárművet autógázzal, mint benzinnel. Ez több tényezőtől is függ:

• hol tankolunk, mivel az egyes kutak árai között akár 30Ft-nál magasabb is lehet az eltérés;
• milyen a vezetési stílusunk;
• milyen állapotú az autónk, motorunk;
• illetve milyen a beszerelt, beszerelhető gázrendszer. 

Az egyszeri beépítési költség miatt alapvetően annak éri meg az autógáz használata, aki sokat utazik, vagy nagyobb fogyasztású járműve van. Egy átlagos autónál ez a beruházás - figyelembe véve az üzemanyagárakat és a beépítési költségeket - kb. 20 ezer kilométer körül térül meg. 

Vezetési élményben az autógáz nem különbözik a hagyományos üzemanyagoktól. Gyakorlatilag ugyan úgy kell vele közlekedni, mint a benzines, vagy diesel járművekkel: 

• kerülni kell a nagy gázadásokat;
• szintén minimalizálni kell a fékezések számát;
• lehetőleg állandó sebességtartással kell vezetni.

Egy fontos dolgot azonban mindenképpen szem előtt kell tartani: ügyelni kell a gépjárműben lévő hagyományos üzemanyagra. Ugyanis ha több hónapon keresztül nem ürül ki a tankból a benzin, akkor a benne kicsapodó anyagok kárt tehetnek az autó üzemanyag rendszerében. A gyakorlatban ezt azt jelenti, hogy kb. 3-4 havonta (!) autózzuk ki a benzint.

És hogy miért feledkeznek meg sokszor erről a gázüzemű autót használó vezetők?
Azért, mert nagyon rövid idő alatt szevedéllyé válik a 'minél többet autózni gázüzemben, minél kisebb fogyasztás mellett' játék.

Az autógáz előnyei és hátrányai

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00