Autógáz

Okos választás

Az autógáz használata

Az autógáz előnyei és hátrányai

Az alábbiakban összegyűjtöttük Önnek véleményünk szerint mik az autógáz előnyei és hátrányai.

Előnyök:

• olcsó tankolás
• környezetbarát rendszer
• egészségre kevésbé ártalmas
• tisztább működés
• hosszabb motor élettartam
• nagyobb hatótáv
• gazdaságosabb vezetési stílus
• olcsóbb üzemeltetés

Hátrányok:

• kisebb csomagtartó, pótkerékhiány
• növekvő tankolási időtartam
• beszerelési költség
• kötelező ellenőrzés
• magasabb fajlagos fogyasztás


Az autógáz gazdaságos 

Magyarországon a benzin és gáz arányát figyelembe véve 30-40%-kal olcsóbban autózhatunk autógázzal, sőt a kisebb olajfogyasztás és a kétszeres olajcsere-periódus miatt további költségmegtakarítás érhető el. A sokkal kedvezőbb gáz és levegő keveredésének köszönhetően a motorkopások mintegy 30-40%-kal csökkennek, így nő a gázos motor élettartama is.


Az autógáz környezetbarát

A gázüzemű autók károsanyag-kibocsátása kisebb, mint a hagyományos üzemanyagúaké. A gázüzemanyagok magas oktánszámuk miatt nem tartalmaznak kopogásgátló adalékanyagokat. A gázüzemanyag teljesen elkeveredik a motorba jutó levegővel, tehát tökéletes az égés. Ebből következik, hogy a kipufogógázban kevesebb a rákkeltő vegyület, szilárd részecske pedig egyáltalán nincsen benne.

A végeredmény: a légkörbe jutó káros anyag mennyisége a benzinüzemhez képest jelentősen csökken. A kevesebb károsanyag mellett "hasznosanyag"-kibocsátás is történik: az autógázok magas hidrogéntartalma miatt az égés során víz keletkezik, ezért a légkörbe jutó szén-dioxid mennyisége kisebb, ami az üvegházhatás csökkentését eredményezi.


Az autógáz biztonságos 

Téves az a kialakult hiedelem, hogy a gázautók robbanásveszélyesek, használatuk során veszélyben van azok vezetője és környezete egyaránt. Még egy esetleges ütközéses baleset során sem fog felrobbanni az autó. A gázautók robbanásait igazoltan csak az otthoni házilagos szerelések során elkövetett szakszerűtlenségek okozzák.

A gázrendszer legkritikusabb alkatrésze a gáztartály, ami minden esetben a lehető legvédettebb helyen - általában a csomagtérben, akár a pótkerék helyén - kerül elhelyezésre. Anyaga szilárdsági méretezéseken átesett szívós acél, ami azt jelenti, hogy ütközésnél komoly deformációra képes kiszakadás, robbanás nélkül.

A gázrendszer minden esetben gáztömören kerül kialakításra, melyről hivatalos igazolást ad az átalakítást végző szakszerviz. Az átalakításokat végző szakszervizek az elmúlt évek során kellő tapasztalatot szereztek, valamint megfelelő műszerezettséggel rendelkeznek ahhoz, hogy a lehető legbiztonságosabban végezzék el az átalakításokat.


Az autógáz megbízható 

Az átalakításokat a Műszaki Biztonsági Főfelügyelet által engedélyezett szakszervizekben, speciálisan képzett autógáz szerelők végzik.

A gázrendszer minden egyes alkatrésze gyártási vagy behozatali engedéllyel rendelkezik, teljesíti az ENSZ-EGB67 előírásait, ami azt jelenti, hogy a Magyarországon átalakított gépkocsik műszaki színvonala az európai előírásoknak is megfelel. A hivatalos gázautó-műhelyekben beszerelt gázrendszerek számos biztonsági szerelvényt tartalmaznak, amelyek baleset esetén megakadályozzák a gáz szabadba kerülését, illetve a megakadályozzák a gáztartályból a gáz motortér felé áramlását.

Autógáz kalkulátor

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00