Üzleti gáztartály

Tartós és kiszámítható

Tartályos PB-gáz típusok

Telepítés és elhelyezés

A Prímaenergia tartályos gázszolgáltatása segítségével a gázfelhasználás előnyei - a kényelmes, biztonságos és gazdaságos energiaellátás - az ország bármely részében, a földgázvezetékektől távol eső helyeken is elérhető és élvezhetők.

Felhasználási területe széleskörű: lakóházak fűtéséhez, melegvíz-ellátáshoz, valamint ipari és kereskedelmi tevékenységek energia kiszolgálására kiválóan alkalmas a Prímaenergia PB-gáz szolgáltatása. Egyenletes minősége és magas fűtőértéke miatt kedvelt energiaforrás mezőgazdasági és ipari vállalkozások, valamint kereskedelmi egységek (panziók, éttermek, pékségek) számára.

A leggyakrabban alkalmazott tartálytelepítési módok:

föld feletti tartály
A legkisebb költséggel és ráfordítással létesíthető tartályos rendszer. Ha a tartály bérlőjén kívül más is hozzáférhet, kerítéssel körülvéve kell elhelyezni.

föld alatti vagy földdel fedett tartály
Ezen telepítési mód igényli a legkisebb helyet és harmonikusan, szinte észrevétlenül illeszthető a kerti környezetbe. A gázellátás kevésbé érzékeny a téli időjárásra, hátránya viszont a nagyobb telepítési költség: megfelelő méretű gödör és egy betonalapot is ki kell alakítani a tartály részére. Ha a tartály bérlőjén, vagy tulajdonosán kívül más is hozzáférhet, kerítéssel körülvéve kell elhelyezni.

Hazánkban már több, 10.000 tartályos ellátó rendszer üzemel és a kereslet ez irányban egyre nő. Kiemelt szerepük van az 5 m³ és ennél kisebb térfogatú 3 m³ tartályból, vagy tartálycsoportból álló "kistartályos" ellátó rendszereknek. Ezek létesítésénél jelentős biztonságtechnikai és eljárásbeli egyszerűsítések, továbbá tipizált megoldások és szerelvények vannak.

Ipari fogyasztók és lakótelepülések fokozottabb gázigényét nagyobb űrtartalmú tartályokkal, vagy tartálycsoportokkal elégítjük ki. Ezek használatos és típus-engedélyes méretsora: 10, 25, 40 és 63 m³.

Hogyan történik a telepítés?

1. Előzetes egyeztetés
A Prímaenergia területi képviselője a telepítés helyén, Önnel közösen megvizsgálja, a tartály telepítésének lehetőségét, illetve a tankautó meg tudja-e közelíteni azt. (A tankautónak 50 méteren belülre kell a tartályhoz töltéskor elhelyezkednie.) Közösen meghatározzák, mekkora rendszerre is lesz Önnek szüksége.

2. Szerződés
Ön és területi képviselőnk az egyeztetések után aláírják a Szolgáltatási Szerződést, majd Ön csekken vagy átutalással befizeti a telepítési díj előlegét (a telepítési díj összegéről területi képviselőnk tud felvilágosítást adni), és átadja részünkre a telepítéshez szükséges dokumentumokat (földhivatali térképmásolat és tulajdonlap).

3. Tervezés
A terveket az erre jogosult tervező készíti el a Prímaenergia megbízása alapján, amelyet a Prímaenergia szakemberei ellenőriznek.

4. Engedélyeztetés
A 13 m³ össztérfogat alatti pébégáz tartályos rendszerek létesítési engedélyét egy egyszerűsített és gyors eljárásban a Prímaenergia szolgáltatási szervezete végzi el. Az ennél nagyobb térfogatú tartályok létesítésénél a területi Bányakapitányság a telepítési tervet ellenőrzi, és megadja a felállítási engedélyt. 
Amennyiben a telepítendő tartályok össztérfogata nagyobb, mint 25 m³ (a tárolandó mennyiség > 12,5 tonna), akkor a telepítéshez a Katasztrófavédelem előzetes engedélye is szükséges.

5. Földmunka
Az alapozási terv alapján Ön elkészíti, vagy elkészítteti a tartályalapot és a munkaárkot. Előregyártott tartályalapot a Prímaenergia Zrt. biztosítja.

6. Telepítés
Cégünk szállítja és telepíti az előzetesen nyomáspróbával ellenőrzött tartályt, a nyomásszabályozót, a porral oltó készüléket, az elpárologtatót, és felszereli a csővezetéket a fali főelzáróig.

7. Üzembe helyezés, engedélyezés
Az üzembe helyezés alkalmával a Prímaenergia a vezetékszakaszok nyomáspróbáját, valamint a tartály és a vezetékek tömörségi próbáját ellenőrzi. A sikeres műszaki átadást követően a Prímaenergia és/vagy a Bányakapitányság (> 13 m³ össztérfogat esetén) kiadja a tartály használati engedélyét.

Az engedélyeztetés és a felülvizsgálat az Ön családja, valamint az üzemelés biztonsága érdekében történik.

A Prímaenergia szakemberei a helyszínen tájékoztatják Önt a berendezések, valamint a rendszer kezelésének biztonságos módjáról.

Ön csekken vagy átutalással kifizeti a telepítési díj fennmaradó részét és az első feltöltés díját, amelyet követően biztonságban élvezheti e takarékos, környezetbarát energiaforrás minden előnyét. 

Biztonsági előírások

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00