Üzleti gáztartály

Tartós és kiszámítható

Az üzleti tartályos PB-gázról

Felhasználási területek

Terményszárítás

A terményszárítók gond nélküli, egyszerű és hatékony működtetését ugyancsak a Prímaenergia tartályos PB-gáz biztosítja!

A hatékony és gazdaságos működtetéshez a következő ismeretek elengedhetetlenek: a legtöbb szárító 30%-ról 14%-ra történő szárításra van méretezve. Ez a kapacitás egyben tervezésileg arányos egy teljesítménnyel, egy mag "felfűtési", egy magszárítási és egy maghűtési idővel, amelyet a mag úthosszával is jellemezhetünk.

Természetesen egész másként realizálódnak ezek a paraméterek a mai igényt, (20%-ról 14%-ra szárítást), azaz 5-6% vízelvonást feltételezve. Itt ugyanis csökken az egyes szárítási periódusok időtartama, úthossza, amelyet többnyire forszírozott üzemmel (gyorsabb felfűtéssel, tovább növelt szárítólevegő hőmérséklettel, s vele pörkölő-stresszhatással, növelt légátszívással, az energiaveszteség növelésével, illetve csökkenő hűtési idővel és a visszanedvesedés kockáztatásával) próbálnak korrigálni, miközben természetesen mintegy 25-40%-kal nő a szárító gyakorlati teljesítménye a méretezett kapacitáshoz képest.

Ez utóbbi előnyös, ellenben ezek a hatások nyilvánvalóan nem kedveznek a magok biológiai és takarmányozási értékének a megőrzésében. Nincs elegendő idő a magon belüli nedvességtartalom kíméletes kivonásához, illetve hűtéskor annak egalizálódásához. Kíméletesen szárítani tehát csak megfelelően "nagy" köbtérfogatú, rugalmasan szabályozható fűtő- és levegő kapacitású szárítóval lehet, s természetesen sok minden múlik még az egyéb "apró" részleteken (pl.: hő-visszavezetés; hőtechnika; vezérlés stb.) is!

Mezőgazdaság

A Prímaenergia tartályos PB-gáz a mezőgazdaság számos területén biztosítja a fogyasztók számára a modern, minden igényt kielégítő, tiszta energiát. A PB-gáz használata a legszigorúbb környezetvédelmi és élelmiszer-egészségügyi előírásoknak is megfelelő termék előállítását teszi lehetővé.

Több ezer hazai mezőgazdasági termelővállalat és feldolgozó üzem döntött a Prímaenergia tartályos PB-gáz rendszer mellett.

A Prímaenergia tartályos PB-gáz képes biztosítani a növénytermesztésben az üvegházak és a fóliasátrak fűtéséhez, a komposztáláshoz, a terményszárításhoz vagy akár a takarmánygranuláláshoz szükséges, a mai elvárásoknak megfelelő energiát.

A Prímaenergia tartályos PB-gáz az állattenyésztésben is az egyik leghatékonyabb energiaforrás. Tökéletesen ellátja a baromfi- és sertéstelepeken a sugárzókat, a teremfűtést, illetve a szarvasmarhatelepeken a fejőházak használati melegvízellátását. A Prímaenergia tartályos PB-gázzal előállított gőz alkalmazásával a nevelési időszakok végén a létesítmények egészségügyi fertőtlenítése is megoldható, így elkerülhető a környezetkárosító fertőtlenítő vegyszerek használata. Az állattenyésztő telepek automatizálásához elengedhetetlen a szünetmentes energiaellátás, mely biztosítható Prímaenergia PB-gáz üzemű áramfejlesztővel.

Ipar

A Prímaenergia PB-gáz az iparban is bizonyítja sokoldalúságát, legyen szó akár gépipari technológiák kiszolgálásáról (lángvágás, hegesztés, lángedzés), aszfaltkeverésről vagy hőkezelésről, szárításról, kohászatról, illetve élelmiszeripari termelésről, szeszfőzdék energiaellátásáról.

A propán és propán-bután rendelkezik a korszerű energiaforrások összes kedvező fizikai, kémiai és tüzeléstechnikai jellemzőjével. Számos alkalmazási területük mellett a lángvágás során gyakran váltják ki az acetilént. Használatuk jelentős költségmegtakarítást eredményez, és kevesebb veszéllyel is jár, mivel gyulladási koncentrációjuk szűkebb határok között mozog, mint az acetiléné.

Lángvágásnál történő alkalmazásuk mellett szóló érv az acetilénnel elérhetőhöz képest, a nagyobb vágási sebesség és a vágott felület jobb minősége, valamint a kisebb salakfelrakódás. Ezáltal, a munkafolyamat végén előforduló utómunkálatok időtartama jelentősen lecsökken.

Vendéglátás

A Prímaenergia tartályos PB-gáz a földgázzal közel azonos tulajdonságainak köszönhetően, könnyen és egyszerűen pótolni tudja a földgáz által nyújtott előnyöket ott is, ahol valamilyen okból kifolyólag nem érhető el a vezetékes gáz.

A fűtőértéke nagyobb, mint a földgáznak, így a tartályos PB-gázzal üzemelő készülékek csak speciális égőfejekkel működtethetők. A tökéletes égésnek köszönhetően nem keletkeznek szennyező anyagok, így nem szennyezi az élelmiszereket, kíméli a berendezéseket és csökkenti a karbantartási költségeket.

A Prímaenergia tartályos PB-gáz rendszerek számos, időszakosan vagy állandóan működő szállodában, hotelben, étteremben, vendéglőben, büfékben, vagy nagykonyhán, iskolában, óvodában, kórházban,  bizonyították alkalmasságukat, éppúgy, mint ahogy találkozhatunk velük a szabadidő-központokban, az uszodákban vagy akár a templomokban is.

Tartályos PB-gáz típusok

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00