Cégünkről

Hivatásunk a PB-gáz!

Állások a Prímaenergiánál

Tájékoztató az E-számláról

A Prímaenergia elkötelezett a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés iránt. A digitális ügymenetre való átállással, az e-számla bevezetésével jelentős mértékben csökkenthetjük a papírfelhasználást, ezáltal környezetünk terhelését.

Az elektronikus számla - tartalmát tekintve - megfelel a hagyományos papír alapú számlának, azonban nem nyomtatva, hanem elektronikus dokumentumként kerül kiállításra és kiküldésre, a jogszabályban meghatározott fokozott biztonságú tanúsítvánnyal és időbélyegzővel.

 

Mit nevezünk elektronikus számlának?

Az elektronikus számla olyan, nem papír alapú számla, amely három fő részből áll:

 1. egy PDF olvasóval megjeleníthető dokumentum fájlból,
 2. magába a PDF állományba beágyazott XML fájlból, melyet igény esetén automatikus feldolgozásra használhat,
 3. valamint egy szintén beágyazott elektronikus aláírásból és időbélyegzőből, melyek egyértelműen biztosítják a kibocsátott számla eredetiségének hitelességét.

 

Elektronikus számlát az ÁFA törvény 175.§ (1) bekezdése és a 46/2007 (XII.29) PM rendelet alapján bocsátunk ki.

Az elektronikus számla kizárólag elektronikus formátumban hiteles, kinyomtatva hitelét veszti, azonban bármilyen adathordozóra mentve hivatalos ügyek intézésekor bemutatható.

Az elektronikus számláról nem kérhető papír alapú másolat.

 

Az elektronikus számla legfőbb előnyei

 • Kifizetéséhez nem kell a postán a csekkel sorban állni.
 • Az elektronikus számlák esetében nem csak a tárolás, a megőrzés, a visszakeresés lesz egyszerűbb, de a kevesebb papírfelhasználással környezetünket is óvjuk.
 • Az e-számlákat a kiállításuk másnapján e-mailben küldjük, valamint a Partnersarok oldalunkon rendelkezésére állnak.


   

   

  Az elektronikus számla szolgáltatás megrendelése

  Az elektronikus számlázási szolgáltatás megrendeléséhez töltse le a Prímaenergia weboldaláról az igénylő nyilatkozatot és kitöltve kérjük juttassa számunkra vissza a vevoszolgalat@primaenergia.hu e-mail címre.

   

  Elektronikus számlák megjelenítése

  A kiállított e-számlákat emailben küldjük, illetve az interneten a Prímaenergia Partnersarok (extranet.primaenergia.hu) oldalán a regisztrált ügyfeleink bármikor elérhetik, letölthetik. A Partnersarkon a legutóbbi 2 évben kiállított, visszamenőlegesen legfeljebb 200 darab számla letöltésére van lehetőség.

  Az e-mailben elküldött, illetve a Partnersarokról letöltött elelektronikus számlák Adobe Acrobat Reader ingyenes PDF olvasó programmal tekinthetők meg. Ügyeljen rá, hogy mindig a program legfrissebb változatát használja!

   

  Milyen beállítások szükségesek az elektronikus számlák hiteles aláírásának ellenőrzéséhez?

  Gyakran előfordul, hogy az Adobe Acrobat Reader nem ismeri az aláíró aláíráskiadóját, emiatt a program sok esetben „Legalább egy aláírás hibás" hibaüzenetet jelenít meg. Ilyenkor az alábbi beállításokat javasoljuk elvégezni a szoftverben.

  Az Adobe Acrobat Reader DC menüjében az Szerkesztés majd a Beállítások menüt választva megjelenő ablak baloldali mezőjében kattintsunk az Aláírások menüpontra, majd jobboldalon az Ellenőrzés keretben a Tovább gombra.

  1

  A megjelenő ablakban az Együttműködés a Windows rendszerrel mezőben mindkét lehetőséget be kell kapcsolni.

    2

  A megfelelően beállított Adobe Reader programmal nyissa meg az ellenőrizni kívánt PDF dokumentumot. A program az ellenőrzést automatikusan lefuttatja a megnyitáskor. A bal oldali fülek közül kattintson az Aláírások fülre. Ezen a lapon olvashatók az aláírás főbb adatai, ellenőrizhetők az aláíró és az aláírás időpontja.

  3

  Amennyiben ezek után sem sikeres a tanúsítvány ellenőrzése, akkor további információkat talál a NETLOCK oldalán. 

  Nyilatkozat elektronikus számlázás választásáról

  Üzleti Alapelvek

  Kosár tartalma

  Az Ön kosara jelenleg üres!

  Kosár tartalma

  Az Ön kosara jelenleg üres!

  Vevőszolgálat

  Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

  +36 80 45 50 50

  Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00