Hírek és aktualitások

Milliókkal sújthatja a terményszárítókat a törvény változása

A terményszárítókat különösen érzékenyen érintette, hogy módosult azok köre, akik szezonális kedvezményes rendszerhasználati díjra jogosultak. Miután a téli időszakot az új jogszabály szerint november 1. helyett már október 1-től számolják, a mezőgazdasági munkák üteme miatt jelentős többletköltség keletkezik.

Terményszállítók - földgáz törvény változás

Terményszárításra azért van szükség, hogy a szemeket megóvják a gombásodástól, penésztől, ennek érdekében a víztartalmát 12,8-13,8% közé kell levinni. A napraforgó jellemzően szeptember közepétől október közepéig kerül a szárítóművekbe, a kukorica még ennél is később, akár decemberben is. Utóbbi növény szárítása nagyon sok energiát igényel. Ha csapadékos időszak van, akkor a szárítás kiemelt energiafelhasználással jár, a teljes éves mennyiség nagy részét ekkor használja el a mezőgazdaság.

Egy átlagos terményszárító évi 4 milliós rendszerhasználati díja a jogszabály változása miatt akár a duplájára is emelkedhet. Ebben a helyzetben érdemes megfontolni, hogy a vezetékes helyett PB-gázzal üzemeltessék a terményszárítókat.
 

A tartályos PB-gáz előnye, hogy mindig biztonságos az ellátás, jelzés alapján gyorsan elvégezzük a töltést, de rendelhető telemetriás műszer is, amely a központnak direktben elküldi a tartály töltöttségi adatait. A költségek kiszámíthatóak, nincs rendelkezésre állási díj, mint a földgáz esetében. A tartály telepítése 6-8 hetet vesz igénybe, a tervezés fázisától a kivitelezésig mindenben szívesen segítenek szakembereink.

Rendelkezünk a szükséges szakhatósági engedélyekkel, így az adminisztrációs terhek egy részét is levesszük az ügyfél válláról.


Prímaenergia termékek

Ismerje meg legnépszerűbb termékeinket!

Háztartási, ipari, turista és motorikus gázpalackok lakossági fogyasztóknak, vendéglátóknak, mezőgazdasági és ipari cégeknek

Részletek

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00