Hírek és aktualitások

Kíváncsi, hogy más országban mennyiért lehet tankolni?

Az európai kontinens LPG árairól átfogó információkat tartalmaz egy weblap. Ha hosszabb külföldi utat tervezünk, mindenképpen érdemes ellátogatni oda, és tájékozódni az árakról.

Autógázkutak árai


A táblázat ezen a címen érhető el: www.autotraveler.ru/en/spravka/lpg-price-in-europe.html#.VweQBKSLTcs.

A honlap orosz, de a lista angolul is szerepel rajta. Ebből kiderül, hogy a legolcsóbb 0,23 euró árakkal Oroszországban találkozhatunk, de Fehéroroszország és Ukrajna árai is csak néhány centtel magasabbak. Csehország is kifejezetten olcsónak számít a 44 eurócentes literenkénti árral. Európában Svédország a legdrágább, ott 0,97 euró az autógáz átlagára. Magyarország a középmezőnyben helyezkedik el, 0,66 eurós árral.

LPG tankolás


Az árak mellett arról is érdemes informálódni, hogy milyen adapter szükséges a töltéshez. A legtöbb országban önkiszolgáló a kutak használata, így vagy vinnünk kell megfelelő átalakítót, vagy bérelni valahol. A legtipikusabb a DISH típus, hazánkban is ezt használják, és a felsorolt országok közül még 30 másikban. Belgium, Németország, Svájc és Írország útjain lesz szükség Acme adapterre, a Bayonet pedig Nagy-Britannia, Írország, Hollandia, Spanyolország és Norvégia tájain kerül a töltőcsőre.


[##CONTACT_FORM##]

Prímaenergia termékek

Ismerje meg legnépszerűbb termékeinket!

Háztartási, ipari, turista és motorikus gázpalackok lakossági fogyasztóknak, vendéglátóknak, mezőgazdasági és ipari cégeknek

Részletek

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00