Vevőszolgálat06-80/45 50 50

Milliókkal sújthatja a terményszárítókat a törvény változása

Nőhetnek a szezonális gázfogyasztók terhei, miután a földgáztörvény változása miatt a téli időszak már október 1-től elkezdődik, így a változó díjszabás miatt milliós többletköltség keletkezhet. Ez érzékenyen érinti a mezőgazdasági terményszárító vállalkozásokat. Bizonyos volumen esetén olcsóbb a telepített PB-gáztartályos ellátás.

A terményszárítókat különösen érzékenyen érintette, hogy módosult azok köre, akik szezonális kedvezményes rendszerhasználati díjra jogosultak. Miután a téli időszakot az új jogszabály szerint november 1. helyett már október 1-től számolják, a mezőgazdasági munkák üteme miatt jelentős többletköltség keletkezik.

Terményszállítók - földgáz törvény változás

Terményszárításra azért van szükség, hogy a szemeket megóvják a gombásodástól, penésztől, ennek érdekében a víztartalmát 12,8-13,8% közé kell levinni. A napraforgó jellemzően szeptember közepétől október közepéig kerül a szárítóművekbe, a kukorica még ennél is később, akár decemberben is. Utóbbi növény szárítása nagyon sok energiát igényel. Ha csapadékos időszak van, akkor a szárítás kiemelt energiafelhasználással jár, a teljes éves mennyiség nagy részét ekkor használja el a mezőgazdaság.

Egy átlagos terményszárító évi 4 milliós rendszerhasználati díja a jogszabály változása miatt akár a duplájára is emelkedhet. Ebben a helyzetben érdemes megfontolni, hogy a vezetékes helyett PB-gázzal üzemeltessék a terményszárítókat.
 

Felkeltettük érdeklődését a tartályos gázzal kapcsolatban?
Vegye fel a kapcsolatot velünk!

 

A tartályos PB-gáz előnye, hogy mindig biztonságos az ellátás, jelzés alapján gyorsan elvégezzük a töltést, de rendelhető telemetriás műszer is, amely a központnak direktben elküldi a tartály töltöttségi adatait. A költségek kiszámíthatóak, nincs rendelkezésre állási díj, mint a földgáz esetében. A tartály telepítése 6-8 hetet vesz igénybe, a tervezés fázisától a kivitelezésig mindenben szívesen segítenek szakembereink.

Rendelkezünk a szükséges szakhatósági engedélyekkel, így az adminisztrációs terhek egy részét is levesszük az ügyfél válláról.

Kérjen árajánlatot most!
Kattintson a kapcsolatfelvétel gombra!