Telepítés és elhelyezés

A PrímaEnergia tartályos gázszolgáltatása segítségével a gázfelhasználás előnyei - a kényelmes, biztonságos és gazdaságos energiaellátás - az ország bármely részében, a földgázvezetékektől távol eső helyeken is elérhető és élvezhetők.

A PrímaEnergia tartályos gázszolgáltatása segítségével a gázfelhasználás előnyei - a kényelmes, biztonságos és gazdaságos energiaellátás - az ország bármely részében, a földgázvezetékektől távol eső helyeken is elérhető és élvezhetők.

A leggyakrabban alkalmazott tartálytelepítési módok

Föld feletti tartály

A legkisebb költséggel és ráfordítással létesíthető tartályos rendszer. Ha a tartály bérlőjén kívül más is hozzáférhet, kerítéssel körülvéve kell elhelyezni.

Föld alatti vagy földdel fedett tartály

Ezen telepítési mód igényli a legkisebb helyet és harmonikusan, szinte észrevétlenül illeszthető a kerti környezetbe. A gázellátás kevésbé érzékeny a téli időjárásra, hátránya viszont a nagyobb telepítési költség: megfelelő méretű gödör és egy betonalapot is ki kell alakítani a tartály részére. Ha a tartály bérlőjén, vagy tulajdonosán kívül más is hozzáférhet, kerítéssel körülvéve kell elhelyezni.

Hazánkban már több, mint 10.000 tartályos ellátó rendszer üzemel és a kereslet ez irányban egyre nő. Kiemelt szerepük van az 5 m3 és ennél kisebb térfogatú 3 m3 tartályból, vagy tartálycsoportból álló "kistartályos" ellátó rendszereknek. Ezek létesítésénél jelentős biztonságtechnikai és eljárásbeli egyszerűsítések, továbbá tipizált megoldások és szerelvények vannak.

Hogyan történik a telepítés?

1. Előzetes egyeztetés

A Prímaenergia területi képviselője a telepítés helyén, Önnel közösen megvizsgálja, a tartály telepítésének lehetőségét, illetve a tankautó meg tudja-e közelíteni azt. (A tankautónak 50 méteren belülre kell a tartályhoz töltéskor elhelyezkednie.) Közösen meghatározzák, mekkora rendszerre is lesz Önnek szüksége.

2. Szerződés

Ön és területi képviselőnk az egyeztetések után aláírják a Szolgáltatási Szerződést, majd Ön csekken vagy átutalással befizeti a telepítési díj előlegét (a telepítési díj összegéről területi képviselőnk tud felvilágosítást adni), és átadja részünkre a telepítéshez szükséges dokumentumokat (földhivatali térképmásolat és tulajdonlap).

3. Tervezés

A terveket az erre jogosult tervező készíti el a Prímaenergia megbízása alapján, amelyet a Prímaenergia szakemberei ellenőriznek.

4. Engedélyeztetés

A 13 m3 össztérfogat alatti pébégáz tartályos rendszerek létesítési engedélyét egy egyszerűsített és gyors eljárásban a Prímaenergia szolgáltatási szervezete végzi el. Az ennél nagyobb térfogatú tartályok létesítésénél a területi Bányakapitányság a telepítési tervet ellenőrzi, és megadja a felállítási engedélyt. Amennyiben a telepítendő tartályok össztérfogata nagyobb, mint 25 m3 (a tárolandó mennyiség > 12,5 tonna), akkor a telepítéshez a Katasztrófavédelem előzetes engedélye is szükséges.

5. Földmunka

Az alapozási terv alapján Ön elkészíti, vagy elkészítteti a tartályalapot és a munkaárkot. Előregyártott tartályalapot a Prímaenergia Zrt. biztosítja.

6. Telepítés

Cégünk szállítja és telepíti az előzetesen nyomáspróbával ellenőrzött tartályt, a nyomásszabályozót, a porral oltó készüléket, az elpárologtatót, és felszereli a csővezetéket a fali főelzáróig.

7. Üzembe helyezés, engedélyezés

Az üzembe helyezés alkalmával a Prímaenergia a vezetékszakaszok nyomáspróbáját, valamint a tartály és a vezetékek tömörségi próbáját ellenőrzi. A sikeres műszaki átadást követően a Prímaenergia és/vagy a Bányakapitányság (> 13 m3 össztérfogat esetén) kiadja a tartály használati engedélyét.

Az engedélyeztetés és a felülvizsgálat az Ön családja, valamint az üzemelés biztonsága érdekében történik. A Prímaenergia szakemberei a helyszínen tájékoztatják Önt a berendezések, valamint a rendszer kezelésének biztonságos módjáról.

Ön csekken vagy átutalással kifizeti a telepítési díj fennmaradó részét és az első feltöltés díját, amelyet követően biztonságban élvezheti e takarékos, környezetbarát energiaforrás minden előnyét. 

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00