Hírek és aktualitások

Tíz érv az autógáz mellett

 1. Hazánkban a mai benzin- és gázolajárak nagyságát figyelembe véve autógáz-üzemanyaggal 30-40 százalékkal olcsóbban tehetünk meg 100 kilométert.
   
 2. Kisebb az olajfogyasztása az autónak, nem szükséges folyton utántöltögetni, pótolni, így ezen a tételen is jelentős költségmegtakarítás érhető el.
   
 3. Ráadásul a gázüzemű autóknál ritkábban kell a motorolajat lecserélni. Nagyjából megduplázódik a két olajcsere között eltelt idő, mint a benzines, illetve dízelautók esetében.
   
 4. A motorkopás mértéke 30-40%-kal csökken, ezáltal ugyanennyivel nő a gázos motor élettartama.
   
 5. A gázüzeművé alakítás olyan értéknövelő beruházás, amelyet az autó eladásakor is jól tudunk érvényesíteni az árban.
   
 6. Környezetbarát, mert a gázüzemű autók károsanyag-kibocsátása töredéke, mint a hagyományos üzemanyagú autóké. A gázüzemanyagok magas oktánszámuk miatt nem tartalmaznak kopásgátló adalékanyagokat, ennek eredményeként nem is kerül a környezetbe ezek égésterméke.
   
 7. A gáz teljesen elkeveredik a motorba jutó levegővel, tehát tökéletes az égés. Amellett, hogy ez jó a motornak, jobb a motor teljesítménye, még a kipufogógázban kevesebb is a rákkeltő vegyület, szilárd részecskét pedig egyáltalán nem tartalmaz.
   
 8. A gázüzemű autó több biztonsági elemet tartalmaz, mint a benzines és dízeles járművek. A hivatalos műhelyekben számos biztonsági szerelvényt építenek be, amelyek baleset esetén megakadályozzák a gáz szabadba kerülését és a motortér felé áramlását.
   
 9. A gáztartály anyaga szívós acél, ütközésnél komoly alaktorzulásra képes kiszakadás, robbanás nélkül.
   
 10. Az autógáz megbízható, mert az átalakításokat kizárólag a Műszaki Biztonsági Főfelügyelet által engedélyezett szakszervizekben, speciálisan képzett és vizsgázott szerelők végzik.
Prímagáz autógázkút

Prímaenergia termékek

Ismerje meg legnépszerűbb termékeinket!

Háztartási, ipari, turista és motorikus gázpalackok lakossági fogyasztóknak, vendéglátóknak, mezőgazdasági és ipari cégeknek

Részletek

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00