Hírek és aktualitások

Szmogriadó esetén is közlekedhetnek a gázautósok

Szmogriadó Budapesten

Az őszi, téli időszakban, a szmogos időben sokan első számú közellenségnek tartják az autósokat, amiért kipufogógázukkal terhelik a levegőt. Az LPG-s autók tulajdonosainak azonban nyugodt lehet a lelkiismeretük, hiszen amellett, hogy lényegesen olcsóbban autóznak, kímélik a környezetet is.

Az autógáz kifejezetten járművek számára tervezett speciális gáz üzemanyag, ami propán- és butángázból tevődik össze. Szénhidrogének keveréke, amely normál hőmérsékleten folyékony. Az LPG (Liquefied Petroleum Gas) tiszta, sokoldalú és biztonságos üzemanyag. A benzinnel ellentétben nem tartalmaz olyan káros összetevőket, mint a benzol. Az autógáz továbbá szinte teljesen kén- és korommentes, szén-dioxid-kibocsátása az égésekor közel 15 százalékkal kevesebb, mint a benzin esetében.

Autógáz a Prímagáz jóvoltából

A gázautók futásteljesítménytől függően 1,5-2 év alatt visszahozzák az átalakítás költségét, utána tulajdonosaik haszonnal autózhatnak velük ahhoz képest, mintha benzines, vagy dízelautóval közlekednének. Az átalakítás díja akkor sem vész kárba, ha később eladják az autót, ugyanis a használtpiacon jól megfigyelhető, hogy értéktöbbletet jelent, ha a kocsit gázüzeműre alakították.

Ismerve a várható tendenciákat, nyugodtan kijelenthetjük, hogy jövőre is megmarad a különbség a gázolaj, valamint benzin és az LPG ára között, tehát még mindig megéri gázosra alakítani az autókat. A hazai LPG-s autózás úttörőivel szemben ráadásul kényelmesebb helyzetben vannak azok, akik mostanában vesznek átalakított autót, ugyanis Európa-szerte egyre sűrűbb a kúthálózat, tehát már nem kell attól tartani, hogy elfogy az autógáz két tankolási lehetőség között. Összesen már több mint 27 ezer töltőállomáson kínálnak LPG-t. (tekintse meg cikkünket: Már 27 ezer autógázkút működik Európában)

A hazai lehetőségekről részletesen a térképes kereső menüponton tájékozódhatnak.


Prímaenergia termékek

Ismerje meg legnépszerűbb termékeinket!

Háztartási, ipari, turista és motorikus gázpalackok lakossági fogyasztóknak, vendéglátóknak, mezőgazdasági és ipari cégeknek

Részletek

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00