Hírek és aktualitások

Szmogriadó esetén is közlekedhetnek a gázautósok

Szmogriadó Budapesten

Az őszi, téli időszakban, a szmogos időben sokan első számú közellenségnek tartják az autósokat, amiért kipufogógázukkal terhelik a levegőt. Az LPG-s autók tulajdonosainak azonban nyugodt lehet a lelkiismeretük, hiszen amellett, hogy lényegesen olcsóbban autóznak, kímélik a környezetet is.

Az autógáz kifejezetten járművek számára tervezett speciális gáz üzemanyag, ami propán- és butángázból tevődik össze. Szénhidrogének keveréke, amely normál hőmérsékleten folyékony. Az LPG (Liquefied Petroleum Gas) tiszta, sokoldalú és biztonságos üzemanyag. A benzinnel ellentétben nem tartalmaz olyan káros összetevőket, mint a benzol. Az autógáz továbbá szinte teljesen kén- és korommentes, szén-dioxid-kibocsátása az égésekor közel 15 százalékkal kevesebb, mint a benzin esetében.

Autógáz a Prímagáz jóvoltából

A gázautók futásteljesítménytől függően 1,5-2 év alatt visszahozzák az átalakítás költségét, utána tulajdonosaik haszonnal autózhatnak velük ahhoz képest, mintha benzines, vagy dízelautóval közlekednének. Az átalakítás díja akkor sem vész kárba, ha később eladják az autót, ugyanis a használtpiacon jól megfigyelhető, hogy értéktöbbletet jelent, ha a kocsit gázüzeműre alakították.

Ismerve a várható tendenciákat, nyugodtan kijelenthetjük, hogy jövőre is megmarad a különbség a gázolaj, valamint benzin és az LPG ára között, tehát még mindig megéri gázosra alakítani az autókat. A hazai LPG-s autózás úttörőivel szemben ráadásul kényelmesebb helyzetben vannak azok, akik mostanában vesznek átalakított autót, ugyanis Európa-szerte egyre sűrűbb a kúthálózat, tehát már nem kell attól tartani, hogy elfogy az autógáz két tankolási lehetőség között. Összesen már több mint 27 ezer töltőállomáson kínálnak LPG-t. (tekintse meg cikkünket: Már 27 ezer autógázkút működik Európában)

A hazai lehetőségekről részletesen a térképes kereső menüponton tájékozódhatnak.


Prímaenergia termékek

Ismerje meg legnépszerűbb termékeinket!

Háztartási, ipari, turista és motorikus gázpalackok lakossági fogyasztóknak, vendéglátóknak, mezőgazdasági és ipari cégeknek

Részletek

Kosár tartalma

Összesen: Ft
Szolgáltatási pótdíj Ft
Kiszállítás előre egyeztetett időpontban! Fizetendő: Ft

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-SZ: 07.00-16.30, CS: 07:00-19:00, P: 07:00-15:00

Kapcsolatfelvétel