Hírek és aktualitások

Örömteli a tél, ha felkészülünk gázzal

A PB-gáz egyik leggyakoribb felhasználási módja a fűtés és a meleg víz készítése. A fűtéshez használhatunk fixen beépített gázkonvekort, vagy szieszta kályhát. A szieszta kályhák legnagyobb előnye, hogy nem szükséges a vezetékes gáz bekötése, egyszerűen, gázpalackról is lehet üzemeltetni a készüléket. Emelett számos gázpalackról működő berendezést találunk, akár a PrimaNet online szakáruházban is!

Fűtőberendezések a PrimaNeten

A szieszta kályhák kezelése során be kell tartanunk néhány fontos biztonsági szabályt, hogy a működés optimális legyen, és elkerüljük a baleseteket. A szieszta kályha ugyanis nincs kéménybe kötve, a légtérből szívja el az égéshez szükséges oxigént, ezért működtetése közben fokozott figyelmet igényel. A kályhák mellett a vízmelegítők is fontos szerepet játszanak télen. Lényeges, hogy műszakilag megfelelő bojlerek, kazánok legyenek az otthonunkban vagy a cégünknél, és ne hanyagoljuk el a készülékek éves átvizsgáltatását.

A PB-gázzal működő berendezések között a teraszfűtők – más néven hőgombák – nagyon népszerűek a hideg évszakokban, ugyanis a vendéglátósok másképp nem is tudják megoldani a külső terek fűtését. A hőgombák jellemzője, hogy 5-20 négyzetméter közötti teret képesek bemelegíteni, a talpukat pedig úgy alakították ki, hogy a Gastro Mini palackok pontosan illeszkedjenek bele. A PB-gázzal üzemelő teraszfűtők előnye a mobilitás, szabadon mozgathatók, szemben az elektromos berendezésekkel. Sokan otthonra is beszereznek ilyen készülékeket, ha a vendégeiket szeretnék télen is a teraszon fogadni.

A fűtés és a vízmelegítés mellett a PB-gáz másik jelentős felhasználási területe a főzés. Ez a tevékenység nem évszakhoz kötött. A PB-gázzal működő sütő-főző berendezések praktikusak, ugyanis egyenletes hőmérsékletet adnak, és gyors velük a munka.

Akármelyik tevékenységhez is van szükségünk gázpalackra, mindenképp érdemes megnézni, hol található a legközelebbi cseretelep. Különösen ügyeljünk arra, hogy az ünnepek alatt megváltozott nyitvatartási időkkel működhetnek a cseretelepek. Ne feledjük, hogy a gáz hiánya télen nemcsak kellemetlenséget, hanem akár életveszélyt is okozhat.



Prímaenergia termékek

Ismerje meg legnépszerűbb termékeinket!

Háztartási, ipari, turista és motorikus gázpalackok lakossági fogyasztóknak, vendéglátóknak, mezőgazdasági és ipari cégeknek

Részletek

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00