Hírek és aktualitások

Okosan válasszunk LPG adaptert!

Ma már lehetőség van arra, hogy LPG-s autóval átszeljük Európát. Miután az autógáz sokkal stabilabban tartja az árát, mint a benzin vagy a gázolaj, ezért a költségek is jobban tervezhetők. Az LPG átlagára jelenleg 0,53 eurócent literenként, vagyis mintegy fele a benzinének.

LPG tankolás

Arra azonban oda kell figyelni, hogy Európában különböző típusú adaptereket használnak, emiatt a kontinens egyes részein azzal szembesülhetünk, hogy nem jó a csatlakozónk. Ez akkor lehet különösen kellemetlen, ha önkiszolgáló a töltőállomás és nem tartanak megfelelő átalakító adaptert. Ha több, különböző adapter használó országon átutazunk, erre is gondolnunk kell. A csatlakozók a PrimaNeten is beszerezhetők. Nem nagy költség, de ha elmulasztjuk megvenni, kellemetlenséget okozhatunk magunknak.

LPG adapterek

Autógáz-adapterekből négy típust gyártanak, ezek az ACME, a DISH, az Euro és a Bayonet. Ezek közül a DISH a legelterjedtebb, jó hír, hogy Magyarországon is ezt használják, persze ez nem köztudott, hiszen sokáig csak kútkezelő végezhette a töltést.

Összesen 31 európai országban használhatjuk, tulajdonképpen Európa nagy részén jó ez a szerkezet, de például Németországban, ahol csaknem 6000 töltőállomás működik, ACME adaptert használnak, a magyarok másik közkedvelt célpontján, Nagy-Britanniában pedig Bayonet az elterjedt. Érdemes előre tanulmányozni, milyen adapterre lesz szükség az adott országban. Ezt megtehetik például a következő linken:

http://autotraveler.ru/en/spravka/lpg-price-in-europe.html#.V0Ly7ZGLTct

[##CONTACT_FORM##]

Prímaenergia termékek

Ismerje meg legnépszerűbb termékeinket!

Háztartási, ipari, turista és motorikus gázpalackok lakossági fogyasztóknak, vendéglátóknak, mezőgazdasági és ipari cégeknek

Részletek

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00