Hírek és aktualitások

Okosan válasszunk LPG adaptert!

Ma már lehetőség van arra, hogy LPG-s autóval átszeljük Európát. Miután az autógáz sokkal stabilabban tartja az árát, mint a benzin vagy a gázolaj, ezért a költségek is jobban tervezhetők. Az LPG átlagára jelenleg 0,53 eurócent literenként, vagyis mintegy fele a benzinének.

LPG tankolás

Arra azonban oda kell figyelni, hogy Európában különböző típusú adaptereket használnak, emiatt a kontinens egyes részein azzal szembesülhetünk, hogy nem jó a csatlakozónk. Ez akkor lehet különösen kellemetlen, ha önkiszolgáló a töltőállomás és nem tartanak megfelelő átalakító adaptert. Ha több, különböző adapter használó országon átutazunk, erre is gondolnunk kell. A csatlakozók a PrimaNeten is beszerezhetők. Nem nagy költség, de ha elmulasztjuk megvenni, kellemetlenséget okozhatunk magunknak.

LPG adapterek

Autógáz-adapterekből négy típust gyártanak, ezek az ACME, a DISH, az Euro és a Bayonet. Ezek közül a DISH a legelterjedtebb, jó hír, hogy Magyarországon is ezt használják, persze ez nem köztudott, hiszen sokáig csak kútkezelő végezhette a töltést.

Összesen 31 európai országban használhatjuk, tulajdonképpen Európa nagy részén jó ez a szerkezet, de például Németországban, ahol csaknem 6000 töltőállomás működik, ACME adaptert használnak, a magyarok másik közkedvelt célpontján, Nagy-Britanniában pedig Bayonet az elterjedt. Érdemes előre tanulmányozni, milyen adapterre lesz szükség az adott országban. Ezt megtehetik például a következő linken:

http://autotraveler.ru/en/spravka/lpg-price-in-europe.html#.V0Ly7ZGLTct

[##CONTACT_FORM##]

Prímaenergia termékek

Ismerje meg legnépszerűbb termékeinket!

Háztartási, ipari, turista és motorikus gázpalackok lakossági fogyasztóknak, vendéglátóknak, mezőgazdasági és ipari cégeknek

Részletek

Kosár tartalma

Összesen: Ft
Szolgáltatási pótdíj Ft
Kiszállítás előre egyeztetett időpontban! Fizetendő: Ft

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-SZ: 07.00-16.30, CS: 07:00-19:00, P: 07:00-15:00

Kapcsolatfelvétel