Hírek és aktualitások

Megduplázta e-kereskedelmi forgalmát a Prímagáz

Archiv:2015-07-21

A Prímagáz 2014 januárjában indította el webáruházát, azóta a látogatók száma 150 százalékkal, az értékesítés volumene 300 százalékkal nőtt. A nyári hónapokban is népszerűek a PB-gázzal működő készülékek, kiegészítők, ilyenkor jellemző, hogy a sütő, főzőkészülékek, grillek forgalma is erősödik. Miután a vásárlók 60 százaléka férfi, a barkácsolási, kertészeti szerszámok, eszközök is az eladási lista felső régiójában helyezkednek el.


Első alkalommal tette közzé e-kereskedelemi forgalmi adatait a Prímagáz. Miután a PrimaNet.hu online szakáruház 2014 januárjában indult, most váltak összehasonlíthatóvá az első féléves adatok a tavalyi első hat hónap számaival. Ezek alapján a látogatások száma 150 százalékkal, az értékesítés volumene 300 százalékkal, a forgalom 200 százalékkal nőtt – ismertette Vecsei László, e-kereskedelmi vezető.

A PrimaNet.hu-n összesen 145 kategóriában 9500 féle termék található, és a készlet folyamatosan növekszik. A látogatottsági adatok szerint legtöbben a főzés (11%), a műhely (6,5%), a grill (5%), az otthon-ház (4%) és a kert (4%) fő kategóriákat keresik. A statisztikák szerint a látogatók között 60 százalék a férfiak aránya, a vásárlók 80 százaléka a 25-54 éves korosztályból kerül ki. A PrimaNet-et a látogatók ötöde mobileszközről keresi fel, ami jelzi; a webáruházak üzemeltetőinek oda kell figyelniük, hogy mobilról is tökéletesen használható, kényelmes legyen a felületük.

A nyári szezonban is élénk az érdeklődés a nyomásszabályzók, szettek, a tömítések, gázrezsók, targonca felszerelések iránt. Szezonálisan erősödik ilyenkor a főző- és sütőkészülékek, grillek, valamint a túrázáshoz szükséges cikkek, kemping gázpalackok eladása. 

A PrimaNet.hu tagja az Árukereső Megbízható Bolt kezdeményezésnek, amely arra hivatott, hogy segítse a vásárlókat a webáruházak közötti választásban véleményekkel és értékelésekkel. Az Árukeresőn eddig 360-an értékelték a vásárlási élményt, a válaszadók 90 százaléka a legmagasabb értékelést adta, 99,71% megkapta az árut 10 napon belül, és 97,1% ajánlaná a PrimaNet.hu-t ismerőseinek – tette hozzá az e-kereskedelmi vezető.

A ráfordítás eddig 50 millió forint, amely a kezelői és felhasználói felületek létrehozását, a honlapfejlesztést, a mögötte dolgozó, speciális vállalatirányítási rendszer (ERP) üzembeállítását, a készletnyilvántartó rendszert és a számlázó alkalmazást fedezte. A megoldás bankokkal és futárszolgálatokkal is elektronikus összeköttetésben áll a rugalmas fizetési és szállítási lehetőségek biztosítására. Az 50 milliós ráfordításban a logisztikai raktár kiépítése is benne foglaltatik.

A cégünknek sok egyedi, másutt nem kapható terméke van, illetve olyan készleteket kínálunk vásárlóinknak, amelyek így együtt csak több különböző boltban lennének beszerezhetők. Kínálatunkban szezonális termékek is megtalálhatóak. Nyáron a grillezéshez használatos termékekből tartunk kiemelkedő választékot, illetve különböző hűtő- és kempingfelszerelésekből, -berendezésekből. Nyár végén a teraszfűtők, konvektorok, kazánok, szén-monoxid érzékelők keresettek, akkor mi is erre koncentrálunk.


Prímaenergia termékek

Ismerje meg legnépszerűbb termékeinket!

Háztartási, ipari, turista és motorikus gázpalackok lakossági fogyasztóknak, vendéglátóknak, mezőgazdasági és ipari cégeknek

Részletek

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00