Hírek és aktualitások

Hová utazzunk a tavaszi szünetben?


A tavaszi szünet rövidsége és olykor csapadékos időjárása miatt főként városlátogatásra alkalmas, hiszen a közeli vizek még hidegek, míg a síelés az olvadás miatt már lavinaveszéllyel jár. Idén április közepén, nagyjából 13-ától 18-áig tart a húsvéti szünidő, ilyenkor a nagyvárosokba érdemes ellátogatni. Európában szinte minden metropolisz közkedvelt úti célnak bizonyul: London, Párizs, Róma, de a Földközi-tenger közeli helyszínei is kiváló kirándulóhelyek tavasszal. A legolcsóbban és a leghatékonyabban akkor járunk el, ha autógázzal megyünk, miközben átszeljük kontinensünk csodálatos tájait.

 

Érdemes ilyenkor városnézéssel egybekötött hosszúhétvégét választani, hiszen a család minden tagja könnyen találhat magának izgalmas programot egy nagyvárosban. Fontos megjegyezni, hogy a szünidő nem csak ránk érvényes, a húsvét munkaszüneti napnak minősül az öreg kontinens szinte legtöbb országában, a városokban számos fesztivállal, és kapcsolódó rendezvénnyel ünneplik a tavaszt.

 

A francia főváros (1500 km, oda-vissza benzinnel kb. 86.000 Ft, míg LPG-vel kb. 56.000 Ft) gyerekes családoknak javasolt, Disneyland a família minden tagja számára érdekes lehet, míg Olaszország (Róma 1200 km, oda-vissza benzinnel kb. 70.000 Ft, míg LPG-vel kb. 45.000 Ft) húsvétkor leginkább egy hatalmas egyházi szertartásra emlékeztet, de találhatunk könnyedebb kísérőrendezvényeket is. Ha úgy tartja kedvünk, üljünk LPG-vel hajtott autóba, és ugorjunk ki szomszédos országainkba a gasztronómia és a sörturizmus jegyében (Prága, 530 km, oda-vissza benzinnel kb. 30.000 Ft, míg LPG-vel kb. 20.000 Ft), ahol az ünnepi hagyományok finomságai mellett végigkóstolhatjuk a helyi étel és ital nevezetességek végeláthatatlan tárházát.

 

Belföldön szintén bőséges a wellness-kínálat, de a borvidékek (Villány, 230 km, oda-vissza benzinnel kb. 13.000 Ft, míg LPG-vel kb. 8.500 Ft) is közkedvelt célpontok, hiszen az újborok már kóstolhatók. A borvacsorákhoz találunk kapcsolódó kiránduló és családi programokat akár a pincészetek honlapjain. LPG-vel ráadásul minimális költséget kell az utazásra fordítanunk, hazánkban pedig szinte mindenhol talál a közelben töltőállomást. 

Prímaenergia termékek

Ismerje meg legnépszerűbb termékeinket!

Háztartási, ipari, turista és motorikus gázpalackok lakossági fogyasztóknak, vendéglátóknak, mezőgazdasági és ipari cégeknek

Részletek

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00