Hírek és aktualitások

Gázcseretelep GY.I.K

Prímaenergia gázcseretele

Milyen személyi feltételekkel lehet cseretelepet üzemeltetni?

Érvényes tűzvédelmi szakvizsgával kell rendelkezni minden pébégázt kiszolgáló személynek. Tűzvédelmi szakvizsga érvényessége 5 év. (45/2011. (XII. 7.) BM rend.)

Ki a cseretelep üzemeltetője?

A pébégáz cseretelep: a gázforgalmazó vagy kiskereskedő által a palackos propán-bután (PBgáz) gáz értékesítésére használt terület, aminek tartozéka az a térrész, ahol a PB-gáz palackot tárolják. Cseretelep üzemeltetője az, akinek a helyi önkormányzat cseretelep üzemeltetésre működési engedélyt adott ki.


Ki biztosítja a cseretelep pébégázzal történő ellátását?

Prímaenergia Zrt. a 2008. évi XL. földgázellátásról szóló törvény szerint egy pébégáz forgalmazó , aki a csereteleppel megkötött kereskedelmi szerződés keretében a cseretelep üzemeltetőjét pébégázzal ellátja.


Pébégáz cseretelepen ténylegesen mennyi pébégázt lehet tárolni?

A Prímaenergia Zrt - vel kötött szolgáltatási szerződésben meghatározott , illetve az e szerint ténylegesen kihelyezett gázpalack mennyiség tárolható. Ennél sem kevesebb és sem több.
Ellenőrzés alkalmával a gázszolgáltatási szerződést be kell tudni mutatni.


Melyik jogszabály írja elő a pébégáz cseretelepek létesítési és üzemeltetői előírásait?

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról 28/2011. (IX. 6.) BM rendeletben a
- XXII. fejezet 284.§ - 287.§,
- valamint a 626.§ - 629. §. ,
- valamint 12. sz. melléklet,
- 28. sz. melléklet,
- autógázkút esetén a 12. sz. melléklet előírásai.


Kinek a kötelessége a tűzoltó készülékek ellenőrzése?

A cseretelep üzemeltetőjének a kötelessége a tűzoltó készülékek ellenőriztetése szakcéggel. Az ellenőrzés ciklusideje 1 év + üzemeltetői ellenőrzés 3 havonta az üzemeltető által.


Kinek és mi alapján kell tűzvédelmi megbízottat alkalmaznia, illetve megbíznia?

A cseretelep üzemeltetőjének a 1996. évi XXXI. Tűzvédelmi törvény19.§ (3) bekezdés szerint a fokozottan tűz- és robbanásveszélyes, a tűz- és robbanásveszélyes, valamint a tűzveszélyes tűzveszélyességi osztályba tartozó létesítményekben a megfelelő szervezettel, tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személlyel, illetőleg szolgáltatás igénybevételével kell gondoskodniuk a tűzvédelem biztosításáról.

Milyen legyen a cseretelepi kiszolgálói út?

A cseretelepet megközelítő és kiszolgáló út, az lehet gyalogos vagy jármű forgalmára alkalmas úttest. Azt átmenetileg sem szabad eltorlaszolni!Prímaenergia termékek

Ismerje meg legnépszerűbb termékeinket!

Háztartási, ipari, turista és motorikus gázpalackok lakossági fogyasztóknak, vendéglátóknak, mezőgazdasági és ipari cégeknek

Részletek

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00