Hírek és aktualitások

Elektronikus számlázás a Prímagáznál!

Frissítve: 2013.09.02.
Archiv: 2013.06.10.

A számlázási irányelvvel összhangban, 2013. januártól a törvényalkotók enyhítettek az e-számla befogadás - kibocsátás feltételein. Egyértelművé vált, hogy az áfa-szabályok alkalmazásában mit kell e-számlának tekinteni. Ennek értelmében e-számlának minősül az a számla, amely tartalmazza az áfa szabályozásban kötelezően előírt adatokat, és amelyet elektronikus formában bocsátottak ki és fogadtak be. A formátumot az adóalany választja meg: a módosítást követően például e-számlának minősülhet az e-mail PDF melléklettel is.

A jogalkotók feltételként határozták meg, hogy a számla kibocsátásának időpontjától a számla megőrzési idejének végéig biztosítani kell:

- a számla eredetének hitelességét (az eladó és a számlában ekként feltüntetett személy azonos),

- adattartalmának sértetlenségét (a számla tartalmát nem változtatták meg) és

- olvashatóságát (a számla az ember számára olvasható).

Az e-számla több módon is segíti a számlafeldolgozás folyamatát: így időben rendelkezésre áll a számla, nincs postázás, az összes információ automatikusan feltölthető, kezelhető, archiválható, és bármikor megtekinthető a PRÍMAGÁZ HUNGÁRIA Zrt. által biztosított web felületen (lásd: extranet.primagaz.hu - ami elérhető a nyitó oldal jobb felső részén, Partnersarok néven). Cégünk e-mailben küld értesítést arról, hogy a partnernek számlája érkezett, csatolva a számlát, de partnereinknek is lehetősége lesz bejelentkezni a fent említett web felületen, ahol az ún. számlatörténet alatt a számlák - az általunk megküldött azonosítási kód alapján – bármikor lekérdezhetőek.

A hazai és nemzetközi vállalatok is mind többen áttérnek az e-számlázásra, felismerve annak pozitív gazdasági hatásait, egyúttal jelentősen lecsökkentve a papír felhasználását.

A PRÍMAGÁZ HUNGÁRIA Zrt. mindig a Partnerei elégedettségére és kényelmére törekszik, ezért szándékozik bevezetni az e-számlázást. Az e-számla díjmentes!

Prímagáz e-számla nyilatkozat

Természetesen azon Partnereinknek, akik ragaszkodnak a papír alapú számlázáshoz, továbbra is lehetőségük lesz arra.

Az elektronikus számlázás bevezetésének feltétele a Partnerünk beleegyezése, hiszen a számla befogadásának, a számlát befogadó részéről is technikai feltételei vannak.

Amennyiben szeretne élni az e-számla lehetőségével, kérem küldje vissza postai úton az e-számla nyilatkozatot az alábbi címre: 3014 Hort, Pf. 29. Természetesen, a jövőben is bármikor lehetősége lesz csatlakozni.

A bevezetés első ütemében az e-számlázás az átutalással fizető vevőink részére lesz elérhető.

(az e-számla nyilatkozat letölthető az alábbi linken: https://www.primagaz.hu/aktualis/e-szamla_a_Primagaznal )

Prímaenergia termékek

Ismerje meg legnépszerűbb termékeinket!

Háztartási, ipari, turista és motorikus gázpalackok lakossági fogyasztóknak, vendéglátóknak, mezőgazdasági és ipari cégeknek

Részletek

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00