Hírek és aktualitások

Autógázas kiegészítőkkel bővült a PrimaNet webáruház

Sok országban ugyanis eltérő a csatlakozók kialakítása, ezért érdemes átnézni az autógáz (LPG) adapterek, átalakítók kínálatát a PrimaNet webáruházban. Nyugatabbra ráadásul az autógáz töltőállomások sok helyen önkiszolgálók, így nem árt, ha van saját LPG csatlakozónk.

Eltérő adaptereket használnak Európában a gázüzemű autók töltéséhez. Ez azoknak okozhat problémát, akik hosszabb túrára indulnak, és nem szerzik be előre az adott országban használatos eszközt – viszont szeretnének külföldön is LPG-vel autózni. Európa különböző tájain más volt a gázüzemű autók elterjedésének üteme, a műszaki környezet, ezért nem is lehetett egységes a töltők kialakítása. Összesen négy típus létezik, szerencsére a legelterjedtebb az, amelyet itthon is használunk, de könnyen előfordulhat, hogy más típusú az LPG autógáz töltőszelep-adaptere.

Miután itthon, Magyarországon kizárólag a kútkezelő végezheti a töltést, a magyar autósokat meglepheti, hogy Nyugat-Európában egyre jellemzőbb az LPG önkiszolgáló tankolása. Érdemes előre tanulmányozni, milyen adapterre lesz szükség, és legalább elméletben felkészülni a felszerelésére. Természetesen, ha nagyon nem boldogulunk, kérhetünk segítséget a kútkezelőktől.

Európában négy típust ismerünk, ezek a DISH, az ACME, a Bayonet és az Euro. Utóbbi neve megtévesztő, mert csak Spanyolországban használják. Az alábbiakban felsoroljuk, hol találkozhatnak az egyes autógáz (LPG) adapter típusokkal.


DISH adapter: Ausztria, Bosznia, Bulgária, Csehország, Dánia, Észtország, Fehéroroszország, Franciaország, Görögország, Grúzia, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Málta, Montenegró, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Portugália, Románia, San Marino, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna.

Bayonet: Hollandia, Nagy-Britannia, Norvégia, Spanyolország.

ACME: Belgium, Írország, Liechtenstein, Luxemburg, Nagy-Britannia, Németország, Svájc.

EURO: Spanyolország.

Autógáz (LPG) adapterek és átalakítók


Látható, van olyan ország – mint például Nagy-Britannia –, ahol több típust is használnak. A PrimaNet webáruházban megtalálhatja a legtöbb adaptert, illetve átalakítót, amelyek előfordulnak. Természetes, hogy az autógáz adaptereknek egymással is kompatibilisnek kell lenniük, vagyis kell olyan eszköz, amely például a DISH-ről ACME-re, vagy éppen Bayonetre fordít. Számos variáció létezik, és ha valaki még mindig túl egyszerűnek tartaná a gázautósok életét, megjegyezzük, hogy méretből sem csak egyfajta létezik. A PrimaNet-en természetesen a leírások is segítenek abban, hogy mindenki megtalálja a szükséges kiegészítőket. Ha még így sem teljesen biztos a dolgában, hívja vevőszolgálatunkat, vagy írjon nekünk.

LPG autógáz adapterek és fordítók

Az autógázt használók mellett a gázüzemű targoncát alkalmazó vállalkozókra is gondolt a Prímagáz, a PrimaNet.hu webáruházüzemeltetője. Jó ár-érték arányú targonca gyorscsatlakozót, illetve különböző mérettartományú nyomásszabályozókat kínálunk.


További információk az autógázról:


További információk a magyarországi autógázkutakról:

http://www.autogazkutkereso.hu/
(Prímagázzal kapcsolatban álló autógázkutak)


Autógáz kalkulátor:
http://www.primaautogaz.hu/egyeb/cikk/Az_olajcseren_is_sporol_aki_autogazt_hasznal

Prímaenergia termékek

Ismerje meg legnépszerűbb termékeinket!

Háztartási, ipari, turista és motorikus gázpalackok lakossági fogyasztóknak, vendéglátóknak, mezőgazdasági és ipari cégeknek

Részletek

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00