Hírek és aktualitások

Újabb LPG-kutak nyíltak az országban

Bővíti autógázkút- (LPG) hálózatát a Prímagáz, az OMV kutaknál nyílnak újabb autógázos állomások. Már 15 olyan OMV-kút üzemel országszerte, amelyeknél autógázt is kiszolgálnak, és további 12 telepítése zajlik jelenleg is. A már működő kutak listáját itt is megtalálják, a keresőt folyamatosan frissítjük.

A közelmúltban megnyitott állomások közül 3 Pest megyében, 2-2 Budapesten és Győr-Moson-Sopronban, 1-1 pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg, Baranya, Bács-Kiskun, Tolna, Zala, Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun és Fejér megyében üzemel.

OMV autógázkút

A további bővítés során előtérbe kerülnek az autópályák, autóutak. Az M1-es, M3-as és M5-ös sztrádákon 2-2 állomás kialakítása zajlik. Ezeken kívül Balatonlellén, Szentendrén és a főváros XVII. kerületében, valamint Csepelen is telepítünk új állomásokat.

Ha ezeket átadják, akkor már 27 OMV-kútnál lehet a Prímagáz termékét tankolni. A stratégiai együttműködés kialakításakor fontos szempont volt, hogy olyan partnert válasszunk, amelynél a kiszolgálás és a már meglévő infrastruktúra is magas színvonalú. Ez vonatkozik a kiszolgálás minőségére, az üzemanyagok összetételére, a tisztaságra, a shop kínálatára. Az OMV számára plusz hozzáadott érték, hogy a vendégek ezentúl LPG-ért is megállnak majd náluk.

Fontos figyelmeztetni mindenkit, hogy autógáz tankolásakor Magyarországon egyelőre mindenhol igénybe kell venni a kútkezelő közreműködését. Annak ellenére így van ez, hogy a feladat nem sokkal bonyolultabb, mint a benzines, vagy a gázolajos autók töltése, és veszélyesebbnek sem mondható. Az LPG tankolása mindössze 3-5 percet vesz igénybe, semmivel sem többet, mint a benzin, vagy a gázolaj esetében. Különösen annak kell erre odafigyelnie, aki tartósan külföldön él, dolgozik, és hozzászokott, hogy Nyugat-Európában már jellemzőek az önkiszolgáló LPG-töltőállomások.

OMV LPG

A hazai autógázkúthálózat töretlenül fejlődik, bár ez az ütem még elmarad a nyugat-európai országokétól, de jól jelzi, hogy egyre nagyobb az igény itthon is a takarékos, tiszta, környezetbarát energiára. Az autógáz sokkal jobban tartja az árát, mint a benzin, vagy a gázolaj. Még a tavalyi jövedékiadó-emelés után is sokkal inkább megéri ezt tankolni. 

Hazánkban a mai benzin- és gázolajárak nagyságát figyelembe véve autógáz-üzemanyaggal 30-40 százalékkal olcsóbban tehetünk meg 100 kilométert. (Számolja ki, hogy önnek megéri-e autógázra (LPG-re) váltani, használja autógáz kalkulátorunkatAz autógáz környezetbarát, hiszen a károsanyag-kibocsátása töredéke, mint a hagyományos üzemanyagú autók esetében. A gázüzemanyagok a magas oktánszám miatt nem tartalmaznak kopásgátló adalékanyagokat, ennek eredményeként nem is kerül a környezetbe ezek égésterméke sem. A gáz teljesen elkeveredik a motorba jutó levegővel, tehát tökéletes az égés. Amellett, hogy ez jó a motornak, a kipufogógázban kevesebb a rákkeltő vegyület, szilárd részecskét pedig egyáltalán nem tartalmaz.

Használjon ön is autógázt, hoszen megéri. Olvasson további információkat erről: az autógáz használata.

Tapasztalatok szerint a futásteljesítmény függvényében másfél-két év alatt térül meg az átalakítás költsége, ha csak az üzemanyag fogyasztását számoljuk. Igazából az átszerelés gázüzemre olyan értéknövelő beruházás, amely a kocsi eladásakor is érvényesíthető. A használtautó piacon jól látható, hogy a gázüzemű autók ára magasabb, mint az azonos korú, kategóriájú benzines, vagy dízel autóké. Csaknem annyi a különbség, amennyibe a beszerelés kerül, még idősebb autók esetén sem nagyon változik az arány.

Tudja, hogy hogyan készül az autógáz?

Kérdése van az autógázról (LPG-ről)? Itt megtalálja a válaszokat: autógáz - fontos kérdések és válaszok.

Autógáz

Prímaenergia termékek

Ismerje meg legnépszerűbb termékeinket!

Háztartási, ipari, turista és motorikus gázpalackok lakossági fogyasztóknak, vendéglátóknak, mezőgazdasági és ipari cégeknek

Részletek

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00