Hírek és aktualitások

Tovább bővül 2040-ig az autógáz használata

Növekvő trend az LPG piacon

A motorizáció fejlődését modellezte a következő 25 évben egy német tanulmány, amely szerint 2040-ig fokozatosan visszaszorulnak a benzines és a dízelautók a piacon, ugyanakkor előtérbe kerül az LPG használata, valamint a bioüzemanyagok és az elektromos hajtás. A gázautók piacán többségében még mindig a használtautók átalakítása jellemző, bár már szinte minden márka piacra lépett gyári gázüzemű autókkal. Csak hogy néhányat említsünk, a Skoda már 2007 óta készít gyári LPG-s Octaviát, Roomstert és Fabiát. A Fiat a Panda és a Grande Punto modelleket, a Chevrolet a Cruze és Orlandó típusait is szereli gázos kivitelben. A lista állandóan bővül, hiszen a gyártók rájöttek, hogy nagy kereslet mutatkozik az új autók piacán is a gázos kivitelekre.


[##CONTACT_FORM##]


A vásárlók szeretik, ha az autó birtokba vételétől kezdve spórolhatnak a hajtóanyaggal, nem kell 1,5-2 évet várniuk arra, hogy az átalakítást követően megtérüljön a befektetés. (Természetesen azért az új LPG-s autók is többe kerülnek némileg, mint a hagyományos benzinesek.)

Autógázkút LPG tankolás

A gázautók piacát a flották pörgethetik fel, ezek a beszerzések egyszerre nagyobb volument jelentenek. A céges autók jellemzően többet futnak a magáncélra használt kocsiknál, esetükben hamarabb megtérül a többletköltség, amelyet az LPG-s autókért ki kell fizetni a benzineshez képest. Tovább növeli a gázautók előnyeit a cégek számára, hogy kevesebb a várható karbantartási költség, mert az LPG tisztábban ég el, mint a benzin, vagy a gázolaj, így kevésbé károsodnak a forgó-kopó alkatrészek, nem keletkezik annyi lerakódás.

A Shell tanulmánya azt prognosztizálja, hogy a kormányok további támogatásokban részesítik az alternatív üzemanyagok felhasználását, köztük az autógázét. Ez összhangban állna a nemzetközi klímavédelmi törekvésekkel, amelyek visszaszorítanák a CO2 kibocsátást. A prognózis szerint 2040-re Németországban 25 százalékkal nő a gázautók aránya a jelenlegihez képest, ami 6,3 millió járművet jelent majd. Ezzel a gázautók részesedése a teljes piacon 15 százalékos lesz.

[##CONTACT_FORM##]

Prímaenergia termékek

Ismerje meg legnépszerűbb termékeinket!

Háztartási, ipari, turista és motorikus gázpalackok lakossági fogyasztóknak, vendéglátóknak, mezőgazdasági és ipari cégeknek

Részletek

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00