Hírek és aktualitások

Remek receptek versenyeztek

Archiv: 2013-11-05

A NoSalty.hu oldalán lehetett feltölteni a recepteket, a legtöbb szavazatot kapó étkeket pedig gasztronómiai fesztiválokon is elkészítették a pályázók. Öt fesztiválra látogattunk el Vanyarctól Sopronig. Mindenütt kompletten felszerelt konyhával vártuk a versenyzőket. A legjobbak Primanet.hu webáruház utalványt és pálinkakóstolót nyertek.

Öt fordulóban mérettek meg a szakácsok, különféle tematika alapján kellett elkészíteni és beküldeni a recepteket. A NoSalty felületén (www.nosalty.hu/prima-fozoverseny) mérkőzhettek a jelöltek öt kategóriában. Külön fordulókban vártuk a lecsós, a halas, a sztrapacska (haluska), a Soproni kékfrankos felhasználásával készülő, valamint a gesztenyés ételek receptjeit. A legjobbakra szavazhattak a látogatók, és akiket a döntőkbe juttattak, azok személyesen is próbára tehették magukat a szakértő zsűri előtt egy-egy vidéki gasztronómiai fesztiválon. Az igazságosság jegyében két-két rendezvényt az ország nyugati, illetve keleti felén, egyet pedig az ország középső részén választottunk ki. Így senki nem panaszkodhatott, hogy elérhetetlen távolságba került a versenytől és a nyereményektől.

Első döntőnket Esztáron, a Lecsófesztiválon rendeztük. Az időjárás és a hangulatunk is príma volt. Kompletten berendezett, kitelepített konyhában vártuk szakácsainkat és bekészítettünk mindent, amire szükségük lehetett a főzéshez. Rotyogtak a bográcsok, főttek a lecsók a grillkészülékeken. Nyertesünk végül Gyáfrás Zsuzsi lett „Tojásos lecsó virslivel” elnevezésű receptjével.

Príma Főzőverseny Esztár

A rendezvényről bővebb beszámolók az alábbi linkeken érhetőek el: 

- Megvan a Príma Főzőverseny első fődíjasa! 
Sikerrel zajlott a Prímagáz Főzőverseny sorozatának első döntője szombaton az esztári Lecsófesztiválon... Elolvasom a cikket a http://pbgazbiztonsag.blog.hu/ oldalon!  

- Egy kis plusz: A legjobb lecsó! ... Elolvasom a cikket a NoSalty oldalán!

- Zsuzsi finomságai: Jöttem, Láttam, Győztem :) - Príma főzőverseny lecsó kategóriában... Elolvasom a cikket Zsuzsi blogjában!

- Príma Főzőverseny Esztár Lecsófesztivál: Príma Főzversenyünk első döntős helyszíne, az esztári Lecsófesztivál. Reméljük a fényképek visszaadják azt a fergeteges hangulatot, mely Főzőversenyünket aznap jellemezte :)

 

Alig maradt időnk kipihenni a lecsózást, hiszen a következő szombaton már a szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon izzottak a grillvasak. Itt Vass Éva vitte el a Príma főzőverseny szegedi fordulójának fődíját harcsapaprikásával és gyúrt túrós tésztájával. A helyszínen megbizonyosodhattunk arról, hogy a tésztát valóban helyben készítette. Évi győzelme a zsűri egyértelmű döntése volt.

Nemzetközi Tiszai Halfesztivál Szeged - Ebből lesz a mozarellás grillezett harcsafilé

A rendezvényről bővebb beszámolók az alábbi linkeken érhetőek el: 

- Harcsapaprikás lett nyerő a fesztiválon: Háromezer-ötszáz literes óriásbográcsban is rotyogott a szegedi halászlé a... Elolvasom a cikket a http://pbgazbiztonsag.blog.hu/ oldalon!

- Príma Főzőverseny Nemzetközi Tiszai Halfesztivál: Túl vagyunk Príma Főzőversenyünk második döntős fordulóján. Az időnk ragyogó, a kedvünk pedig ismét szuper volt! Megnézem a képeket a Prímagáz Facebook oldalán... 


Újabb egy héttel később elérkezett a Haluskafesztivál napja. Ezt az ételt sztrapacskának is nevezik és Vanyarcon, a tót atyafiak földjén, csupa szakértő előtt kellett versenybe állítani a szakácsoknak. Bár az égiek ezúttal nem kedveztek, a versenyzők hősiesen állták a sarat, még akkor is, ha ezt időnként szó szerint kellett érteni. Előző nyertesünk annyira mámoros lett a diadaltól, hogy ebben a fordulóban is nevezett. Vass Éva itt sem talált legyőzőre, illetve lefőzőre. A recept neve pozsonyi hóhérpörkölt csirkéből. A bizarr elnevezés abból adódik, hogy a XVIII. században a halálraítéltek ezt kapták utolsó vacsoraként. Vanyarcon a kóstolása természetesen nem járt ilyen sajnálatos utóhatásokkal.

A rendezvényről bővebb beszámolók az alábbi linkeken érhetőek el: 

Utolsó vacsora a győztes haluska: különös története van annak a receptnek, amely megnyerte a Prímagáz főzőversenyét a Vanyarci Haluskafesztiválon... Elolvasom a cikket ahttp://pbgazbiztonsag.blog.hu/ oldalon!

- Vanyarc Haluskafesztivál: Túl vagyunk a Príma Főzőverseny harmadik döntőjén is! Bár az égiek nem bizonyultak kegyesnek aznap, mikor az időjárási viszonyokat osztogatták, a kedvünket nem sikerült elrontaniuk! ... Elolvasom a cikket a Prímagáz Facebook oldalán!
 
- Haluska, galuska, sztrapacska: Nevezzük bárhogyan is, egyazon ételről van szó, amelynek elkészítésében összemérték tudásukat a NoSalty szakácsai és versenybe szálltak a Prímagáz értékes nyereményeiért... Elolvasom a cikket a NoSalty oldalán! 


Utolsó előtti állomásunk a Soproni Kékfrankos Szakácskirály Választás és Utcafesztivál volt, ahol felállítottuk 5 darab grillkészülékünkből és öt komplett bogrács szettünkből álló mobilkonyhánkat. Elláttuk versenyzőinket minden földi jóval, ami a kiválasztott receptek elkészítéséhez szükséges volt. A versenyzés feltételéül szabtuk, hogy ne csak a poharakba, de az ételekbe is kerüljön Soproni kékfrankos bor. A Club Culinare Hungary nevű csapat marhapofát készített kékfrankos barnamártásban, tormás burgonyapürével, ezzel lenyűgözte a háromtagú zsűrinket.

Prímagáz Főzőverseny Sopron

A rendezvényről bővebb beszámolók az alábbi linkeken érhetőek el: 

Marhapofát vágtak és nyertek vele: Különleges recepttel nyert a Club Culinare Hungary nevű főzőcsapat a Soproni Kékfrankos fesztiválon, a Prímagáz főzőversenyén... Elolvasom a teljes cikket a http://pbgazbiztonsag.blog.hu/ oldalon!

Mert Sopron nem csak a sörről híres: Hanem a Kékfrankosról is. Persze, csak ha gasztronómiai szemszögből vizsgáljuk. ... Elolvasom a cikket a NoSalty oldalán! 

Soproni Kékfrankos Utcafesztivál és Szakácskirály választás: Príma Főzőversenyünk negyedik döntője a hűség városában, Sopronban zajlott. Már éreztük az őszies időjárás jeleit, de a verseny ettől függetlenül a már jól megszokott vidám hangulatban telt! ... Megnézem a képeket a Prímagáz Facebook oldalán!


Utunk végül Kadarkútra, a Gesztenyés Napokra vezetetett. A legtöbb ember nem is hinné, milyen remek pecsenye a gesztenye. Ezt bizonyították aznap szakácsaink is, de Patay Zoltán mindenkit legyőzött. „Gesztenyés csirkemell hegybíró módra” nevű receptjével kifőzte magának a fődíjat, a 25 ezer forint értékű Prímanet.hu webáruház vásárlási utalványt és egy Rákóczi Pálinkakóstoló túrát saját maga és csapattagjai részére.

A rendezvényről bővebb beszámolók az alábbi linkeken érhetőek el: 

Príma Főzőverseny Kadarkút Gesztenyés Napok: Gyönyörű őszi napunk volt. Nyertesünk ezúttal Patay Zoltán lett gesztenyés csirkemell hegybíró módra receptjével. ... Megnézem a képeket a Prímagáz Facebook oldalán!

Gesztenyés finomságokkal zárult a Príma főzőverseny: Patay Zoltán és csapata nyerte a fődíjat a Kadarkúti Gesztenyés Napon, a Prímagáz főzőversenyének utolsó állomásán. ...Elolvasom a teljes cikket a http://pbgazbiztonsag.blog.hu/ oldalon!


A recepteket feltöltő és az azokra szavazó közönség tagjai között is minden fordulóban kisorsoltunk értékes ajándékokat. A szerencsések egy-egy Rákóczi Imperial barackpálinkát és egy-egy páros Csokoládé Múzeum belépőt kaptak.

Köszönjük mindenkinek a résztvételt és az önfeledt, boldog pillanatokat!

Térképes kereső

Nézze meg, hol tud Príma Kupont vásárolni!

Használja térképes keresőnket és találjon rá az Önhöz legközelebbi Príma Kupon értékesítő pontra!

Tovább a keresőhöz

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00