Hírek és aktualitások

Néhány kattintással is védekezhetünk a tűz ellen

A szakemberek szerint a legtöbben nem is tudják, hogy az adott helyiségbe, autóba milyen tűzoltó készüléket érdemes beszerezni, illetve azzal milyen típusú tüzet lehet hatékonyan elhárítani.

Jellemzően a konyhában a sütés-főzés miatt keletkeznek lakástüzek, illetve a függönyök a legveszélyesebbek tűzvédelmi szempontból – állítják a szakemberek. A közlekedés is veszélyforrás, hiszen az autók tele vannak gyúlékony anyaggal, olajjal, benzinnel, műanyagokkal, kárpittal. Mégis, kevesen tudják, mit érdemes tenniük azért, hogy minimálisra csökkentsék a rájuk leselkedő veszélyt.

PrímaNet.hu online műszaki szakáruház

A PrímaNet.hu online műszaki webáruházban kérdezősködés nélkül is megszerezhetők a szükséges információk, és azonnal meg is lehet rendelni a megfelelő tűzoltó készüléket. A szállítási határidő pedig általában csak 1-2 nap.

Rollexco Piroball tűzoltó eszköz

A legkisebb készülék a mindössze 0,8 kilogramm súlyú Rollexco Piroball porral oltó. Csak 0,25 kg-os a töltőtömege, de 3,5 másodperces működési ideje alatt sokfajta háztartási tüzet képes elfojtani. Lehet az olaj, illetve serpenyő égése, karácsonyfatűz, elektromos tüzek. Autóban is hasznos, kis mérete miatt könnyen szállítható. A készülék elektromos berendezések tüzeinek oltására legalább 1 méter távolságból, maximum 1000 V feszültségig használható.
És talán még konyha, vagy szobadísznek sem utolsó!

Rollexco 1kg-os tűzoltó készülék

Az 1 kg töltetű, kézi porral oltó eszköz kezdődő, vagy kisebb tüzek oltására alkalmas. Az ergonomikus működtető kar felengedésével átmeneti szüneteket is tarthat oltáskor. Összesen 7 másodperc alatt fújja ki az összes töltetet ez a tűzoltó készülék. Lakás, lakókocsi, autó égése is megfékezhető vele, elektromos tüzek oltására 1000 V-ig alkalmas. A készülék állapotát nyomásmérő óra jelzi.

Rollexco 2kg-os tűzoltókészülék

A kétkilós töltősúlyú Rollexco porral oltó nagyobb kapacitása miatt hatékony a komolyabb háztartási, elektromos tüzek megfékezéséhez is. Autóban 3,5 tonna össztömegig javasolják e tűzoltó készülék használatát a szakemberek. A teljes töltetet 10 másodperc alatt üríti ki, a fújás megszakítható.Rollexco 6kg-os tűzoltó készülék

Az igazi nagyágyú a tűzoltó készülékeink között a 6 kilogrammos töltetű készülék. Középületek, irodák, gyárak, üzemek, raktárak, garázsok, valamint magánlakások és családi házak, nyaralók kigyulladásakor is hatékony, de jó szolgálatot tesz a közlekedésben is. A tűzoltó berendezés nagy teljesítményű, de ez nem jelenti azt, hogy nehéz lenne szállítani, az összsúlya csak 9 kilogramm, az átmérője 15 centi, a magassága pedig 52 centiméter.

A PrímaNet online műszaki szakáruházban különböző tűzoltó kiegészítők is kaphatók, amelyekkel rögzíthetjük a készülékeket a lakás vagy iroda megfelelő pontján.

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00