Hírek és aktualitások

Jelentős megtakarítást jelent LPG-s autóval nyaralni

Az egyik legnépszerűbb – nyáron kihagyhatatlan – úti cél a Balaton, ezért oda tervezzük képzeletbeli túránkat. Budapesttől Siófok 110, Balatonfüred 125 kilométer autópályán, Keszthely pedig 187 kilométer. Átlagosan 150 kilométeres úttal számoltunk, figyelembe véve azt is, hogy nem mindenki a főváros irányából közelíti meg a tavat.

LPG autóval nyaralni

Autónk fogyasztása 9 liter autópályán, amennyiben benzinnel használjuk. Úgy kalkuláltunk, hogy a gázos autó mintegy 10 százalékkal többet fogyaszt literben, az egyszerűség kedvéért 10 literrel számoltunk 100 kilométeren. A benzin átlagára 345 forint, az LPG ára 201 forint. (Az árakat a www.holtankoljak.hu adatbázisa alapján állapítottuk meg, a számok a 2016. június végi állapotot tükrözik.)

Ha tehát csak az oda-vissza út 300 kilométerét vesszük figyelembe, akkor benzinből 27 literre lesz szükségünk, amelyért 9315 forintot kell a kútnál hagynunk. LPG-ből kereken 30 litert fogyasztunk, amelynek ára 6030 forint. Vagyis, megspóroltunk több mint 3000 forintot, amelyből kényelmesen megvacsorázhatunk, vagy megvehetjük a lángost, fagyit, úszógumit. Nyilván, a gázautónak is szüksége van benzinre, hiszen a gázüzem csak akkor működik, ha már üzemmeleg a motor, ám miután kánikula van, percek alatt eléri azt a hőfokot, amelytől már mehet az LPG. A kalkulációnál ezért nem vettük figyelembe a minimális benzinhasználatot.

Minél hosszabb útra indulunk, annál jelentősebb a megtakarítás, ha LPG-s autót használunk. Ha valaki kedvet kapott az utazáshoz, oldalunkon meg is nézheti, hol vételezhet autógázt út közben, vagy a Balaton partján.

Prímaenergia termékek

Ismerje meg legnépszerűbb termékeinket!

Háztartási, ipari, turista és motorikus gázpalackok lakossági fogyasztóknak, vendéglátóknak, mezőgazdasági és ipari cégeknek

Részletek

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00