Hírek és aktualitások

Jelentős megtakarítást jelent LPG-s autóval nyaralni

Az egyik legnépszerűbb – nyáron kihagyhatatlan – úti cél a Balaton, ezért oda tervezzük képzeletbeli túránkat. Budapesttől Siófok 110, Balatonfüred 125 kilométer autópályán, Keszthely pedig 187 kilométer. Átlagosan 150 kilométeres úttal számoltunk, figyelembe véve azt is, hogy nem mindenki a főváros irányából közelíti meg a tavat.

LPG autóval nyaralni

Autónk fogyasztása 9 liter autópályán, amennyiben benzinnel használjuk. Úgy kalkuláltunk, hogy a gázos autó mintegy 10 százalékkal többet fogyaszt literben, az egyszerűség kedvéért 10 literrel számoltunk 100 kilométeren. A benzin átlagára 345 forint, az LPG ára 201 forint. (Az árakat a www.holtankoljak.hu adatbázisa alapján állapítottuk meg, a számok a 2016. június végi állapotot tükrözik.)

Ha tehát csak az oda-vissza út 300 kilométerét vesszük figyelembe, akkor benzinből 27 literre lesz szükségünk, amelyért 9315 forintot kell a kútnál hagynunk. LPG-ből kereken 30 litert fogyasztunk, amelynek ára 6030 forint. Vagyis, megspóroltunk több mint 3000 forintot, amelyből kényelmesen megvacsorázhatunk, vagy megvehetjük a lángost, fagyit, úszógumit. Nyilván, a gázautónak is szüksége van benzinre, hiszen a gázüzem csak akkor működik, ha már üzemmeleg a motor, ám miután kánikula van, percek alatt eléri azt a hőfokot, amelytől már mehet az LPG. A kalkulációnál ezért nem vettük figyelembe a minimális benzinhasználatot.

Minél hosszabb útra indulunk, annál jelentősebb a megtakarítás, ha LPG-s autót használunk. Ha valaki kedvet kapott az utazáshoz, oldalunkon meg is nézheti, hol vételezhet autógázt út közben, vagy a Balaton partján.

Prímaenergia termékek

Ismerje meg legnépszerűbb termékeinket!

Háztartási, ipari, turista és motorikus gázpalackok lakossági fogyasztóknak, vendéglátóknak, mezőgazdasági és ipari cégeknek

Részletek

Kosár tartalma

Összesen: Ft
Szolgáltatási pótdíj Ft
Kiszállítás előre egyeztetett időpontban! Fizetendő: Ft

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-SZ: 07.00-16.30, CS: 07:00-19:00, P: 07:00-15:00

Kapcsolatfelvétel