Idén nyáron ez lesz a kedvenc sorozatod!
Készítsétek a grilleket, jönnek az idei nyár legjobb tippjei!
Gasztrovideó-sorozatot indított a Prímaenergia annak érdekében, hogy megismertesse és népszerűsítse a szabadtéri sütés-főzést. A 7 részes sorozat állandó vendége a közkedvelt gasztroblogger, Smarta és Magos Zoltán, a Capriccio Lakásétterem séfje.
A sorozatban a két grillszakértő szuper recepteket oszt meg, illetve számos tippet, ötletet ad a kültéri kulináris élmények biztos sikeréhez. Nem csupán grillételeket készítenek, hanem bográcsot és paellasütőt is használnak – így aztán tényleg mindenki megtalálja a fogára valót!
Ehhez először is érdemes megnézni mindent, amit tudni érdemes a gázgrillről! Ha eddig még nem tettétek meg, akkor ideje elővenni a grillt, felkészülni egy teli gázpalackkal és belevágni a nyár egyik legjobb közösségi gasztrotevékenységébe! Smarta és Magos Zoltán séf összegyűjtötték a legfontosabb tudnivalókat azoknak, akik még csak most ismerkednek ezzel a műfajjal.
Vasárnapi ebéd egyenesen a grillről? Egy hétvégi komplett nagyebédet nem csak a konyhában, hanem a teraszon, egy gázgrill segítségével is el lehet készíteni. Sőt, a videón látható (és a videó alatt kirészletezett) menüsor húsimádóknak és vegáknak is egyaránt feledhetetlen!
Természetesen, nem maradhat el a grillezés forradalma sem, amely új, kifinomult módszereket hozott, ilyen a barbecue! Lássunk egy tökéletes omlós BBQ-oldalas-receptet coleslow salátával! Ezt a receptet mindenki imádja, szaftos, omlós és semmivel sem összetéveszthető az íze. Láthatunk egy remek példát a hús pácolásához és kapunk néhány BBQ-tippet is!
És ez még csak a kezdet, további izgalmas részek várhatók, kövessétek Smarta YouTube-csatornáját és a Prímaenergia Facebook-oldalát!
Hogy miért válassz gázgrillt? Nem kell kivárni, mire parázs lesz a tűzből, holtbiztos, tiszta, kényelmes, gyors, alkalmas BBQ-hoz, nem kell lemondani a füstös ízvilágról, szinte bármit elkészíthetünk rajta, és nem utolsó sorban igen gazdaságos!