Hírek és aktualitások

A legális gázcseretelepeken ellenőrzik is a palackokat

PB-gázpalack ellenőrzése .

A legálisan működő gázcseretelepeken biztos lehet benne, hogy a palack megfelel a minőségi, műszaki, biztonsági követelményeknek. A csere alkalmával a szakemberek megvizsgálják a palackokat, ha szemrevételezéssel megállapítható, hogy további vizsgálatra, javításra szorulnak, akkor továbbküldik javításra. A cseretelepeken azt is ellenőrzik, hogy megfelelőek-e a csatlakozások, nincs-e szivárgás, illetve sértetlen-e a palást.

A gázpalackokat gyakran mozgatják, így ütődhetnek, rázkódnak. A szakemberek a csere során nemcsak a feltöltést végzik el, hanem azt is ellenőrzik, érvényes-e a palack használati jogosultsága. Ezt a nyakon lévő dátumból tudják megállapítani, amit a nyomáspróba után ütnek be. Az időszakos nagyellenőrzésre a PB-gázpalackok esetében 10 évente van szükség. 

Ekkor műszeresen ellenőrzik a tárolókat, ha szükséges, lecserélik a csatlakozót. A próbát az üzemi nyomásnál lényegesen nagyobb értéken végzik. Egy alumíniumból készült PB-palack esetében például 16 bar az üzemi nyomás, a próba során 25 barnak teszik ki. Így biztos, hogy ha ezt elbírja, akkor nem lehet probléma a napi használat során. A palást még jóval az üzemi, sőt a 25 baros próbanyomás fölött is stabil marad, számítások szerint 60 bar kell, hogy megrepedjen, ennyi pedig hétköznapi működés mellett nem keletkezhet.

A cseretelepeken elvégzett rutinellenőrzés nagyban hozzájárul, hogy a vásárló biztonságban érezze magát. Aki az olcsóbbnak tűnő fekete töltést kockáztatja, az elmulasztja a lehetőséget, hogy időről-időre szakember lássa a palackot és kiderülhessenek az esetleges hibák. Az ellenőrzésért nem kell külön díjat fizetni. Magyarországon sajátos konstrukcióban értékesítik a gázpalackokat, azok a vásárló kizárólagos tulajdonába kerülnek, ám a hatályos jogszabályok a forgalmazókat kötelezik arra, hogy a biztonsági előírásokat betartsák, illetve betartassák, tehát az ellenőrzés feladata is rájuk hárul.

Gázfutár

Ha valaki nem biztos magában és szeretné, ha a bekötést sem kellene magának elvégeznie, akkor kérheti a Gázfutár szolgáltatását. A futárok a beüzemelésben is segíthetnek, így abban is biztos lehet, hogy nemcsak maga a palack biztonságos, de a csatlakoztatás is. (Fontos, hogy ez nem része az alapszolgáltatásnak, külön kell kérni, hogy a szállítás után szereljék is be a palackot.)

Prímaenergia termékek

Ismerje meg legnépszerűbb termékeinket!

Háztartási, ipari, turista és motorikus gázpalackok lakossági fogyasztóknak, vendéglátóknak, mezőgazdasági és ipari cégeknek

Részletek

Kosár tartalma

Az Ön kosara jelenleg üres!

Vevőszolgálat

Kérdése van? Hívja vevő-szolgálatunk zöld telefonszámát:

+36 80 45 50 50

Várjuk hívását: H-Cs: 7:00-17:00, P: 7:00-15:00