Vevőszolgálat06-80/45 50 50

Megduplázta e-kereskedelmi forgalmát a Prímagáz

Egy év alatt megduplázta forgalmát a PrimaNet.hu online szakáruház.

Archiv:2015-07-21

A Prímagáz 2014 januárjában indította el webáruházát, azóta a látogatók száma 150 százalékkal, az értékesítés volumene 300 százalékkal nőtt. A nyári hónapokban is népszerűek a PB-gázzal működő készülékek, kiegészítők, ilyenkor jellemző, hogy a sütő, főzőkészülékek, grillek forgalma is erősödik. Miután a vásárlók 60 százaléka férfi, a barkácsolási, kertészeti szerszámok, eszközök is az eladási lista felső régiójában helyezkednek el.


Első alkalommal tette közzé e-kereskedelemi forgalmi adatait a Prímagáz. Miután a PrimaNet.hu online szakáruház 2014 januárjában indult, most váltak összehasonlíthatóvá az első féléves adatok a tavalyi első hat hónap számaival. Ezek alapján a látogatások száma 150 százalékkal, az értékesítés volumene 300 százalékkal, a forgalom 200 százalékkal nőtt – ismertette Vecsei László, e-kereskedelmi vezető.

A PrimaNet.hu-n összesen 145 kategóriában 9500 féle termék található, és a készlet folyamatosan növekszik. A látogatottsági adatok szerint legtöbben a főzés (11%), a műhely (6,5%), a grill (5%), az otthon-ház (4%) és a kert (4%) fő kategóriákat keresik. A statisztikák szerint a látogatók között 60 százalék a férfiak aránya, a vásárlók 80 százaléka a 25-54 éves korosztályból kerül ki. A PrimaNet-et a látogatók ötöde mobileszközről keresi fel, ami jelzi; a webáruházak üzemeltetőinek oda kell figyelniük, hogy mobilról is tökéletesen használható, kényelmes legyen a felületük.

A nyári szezonban is élénk az érdeklődés a nyomásszabályzók, szettek, a tömítések, gázrezsók, targonca felszerelések iránt. Szezonálisan erősödik ilyenkor a főző- és sütőkészülékek, grillek, valamint a túrázáshoz szükséges cikkek, kemping gázpalackok eladása. 

A PrimaNet.hu tagja az Árukereső Megbízható Bolt kezdeményezésnek, amely arra hivatott, hogy segítse a vásárlókat a webáruházak közötti választásban véleményekkel és értékelésekkel. Az Árukeresőn eddig 360-an értékelték a vásárlási élményt, a válaszadók 90 százaléka a legmagasabb értékelést adta, 99,71% megkapta az árut 10 napon belül, és 97,1% ajánlaná a PrimaNet.hu-t ismerőseinek – tette hozzá az e-kereskedelmi vezető.

A ráfordítás eddig 50 millió forint, amely a kezelői és felhasználói felületek létrehozását, a honlapfejlesztést, a mögötte dolgozó, speciális vállalatirányítási rendszer (ERP) üzembeállítását, a készletnyilvántartó rendszert és a számlázó alkalmazást fedezte. A megoldás bankokkal és futárszolgálatokkal is elektronikus összeköttetésben áll a rugalmas fizetési és szállítási lehetőségek biztosítására. Az 50 milliós ráfordításban a logisztikai raktár kiépítése is benne foglaltatik.

A cégünknek sok egyedi, másutt nem kapható terméke van, illetve olyan készleteket kínálunk vásárlóinknak, amelyek így együtt csak több különböző boltban lennének beszerezhetők. Kínálatunkban szezonális termékek is megtalálhatóak. Nyáron a grillezéshez használatos termékekből tartunk kiemelkedő választékot, illetve különböző hűtő- és kempingfelszerelésekből, -berendezésekből. Nyár végén a teraszfűtők, konvektorok, kazánok, szén-monoxid érzékelők keresettek, akkor mi is erre koncentrálunk.