Vevőszolgálat06-80/45 50 50

Elektronikus számlázás a Prímagáznál!

Figyelem! Ez a cikk a 2013. évre érvényes információkat tartalmaz. Az aktuális, 2016-os cikk megtekintéséért kattintson ide. (E-számla a Prímaenergiánál)

A PRÍMAGÁZ HUNGÁRIA Zrt. 2013. augusztus 1-el bevezette az elektronikus számlázást (későbbiekben az e-számla)- minősített szolgáltató által kibocsájtott időbélyegzővel ellátva -, megfeleltetve az EU-s és magyar előírásoknak.

Frissítve: 2013.09.02.
Archiv: 2013.06.10.

A számlázási irányelvvel összhangban, 2013. januártól a törvényalkotók enyhítettek az e-számla befogadás - kibocsátás feltételein. Egyértelművé vált, hogy az áfa-szabályok alkalmazásában mit kell e-számlának tekinteni. Ennek értelmében e-számlának minősül az a számla, amely tartalmazza az áfa szabályozásban kötelezően előírt adatokat, és amelyet elektronikus formában bocsátottak ki és fogadtak be. A formátumot az adóalany választja meg: a módosítást követően például e-számlának minősülhet az e-mail PDF melléklettel is.

A jogalkotók feltételként határozták meg, hogy a számla kibocsátásának időpontjától a számla megőrzési idejének végéig biztosítani kell:

- a számla eredetének hitelességét (az eladó és a számlában ekként feltüntetett személy azonos),

- adattartalmának sértetlenségét (a számla tartalmát nem változtatták meg) és

- olvashatóságát (a számla az ember számára olvasható).

Az e-számla több módon is segíti a számlafeldolgozás folyamatát: így időben rendelkezésre áll a számla, nincs postázás, az összes információ automatikusan feltölthető, kezelhető, archiválható, és bármikor megtekinthető a PRÍMAGÁZ HUNGÁRIA Zrt. által biztosított web felületen (lásd: extranet.primagaz.hu - ami elérhető a nyitó oldal jobb felső részén, Partnersarok néven). Cégünk e-mailben küld értesítést arról, hogy a partnernek számlája érkezett, csatolva a számlát, de partnereinknek is lehetősége lesz bejelentkezni a fent említett web felületen, ahol az ún. számlatörténet alatt a számlák - az általunk megküldött azonosítási kód alapján – bármikor lekérdezhetőek.

A hazai és nemzetközi vállalatok is mind többen áttérnek az e-számlázásra, felismerve annak pozitív gazdasági hatásait, egyúttal jelentősen lecsökkentve a papír felhasználását.

A PRÍMAGÁZ HUNGÁRIA Zrt. mindig a Partnerei elégedettségére és kényelmére törekszik, ezért szándékozik bevezetni az e-számlázást. Az e-számla díjmentes!

Prímagáz e-számla nyilatkozat

Természetesen azon Partnereinknek, akik ragaszkodnak a papír alapú számlázáshoz, továbbra is lehetőségük lesz arra.

Az elektronikus számlázás bevezetésének feltétele a Partnerünk beleegyezése, hiszen a számla befogadásának, a számlát befogadó részéről is technikai feltételei vannak.

Amennyiben szeretne élni az e-számla lehetőségével, kérem küldje vissza postai úton az e-számla nyilatkozatot az alábbi címre: 3014 Hort, Pf. 29. Természetesen, a jövőben is bármikor lehetősége lesz csatlakozni.

A bevezetés első ütemében az e-számlázás az átutalással fizető vevőink részére lesz elérhető.

(az e-számla nyilatkozat letölthető az alábbi linken: https://www.primagaz.hu/aktualis/e-szamla_a_Primagaznal )