Vevőszolgálat06-80/45 50 50

Palack visszavásárlás a Prímagáznál!

Ezúton szeretnénk felhívni minden kedves fogyasztónk figyelmét, a PB-gázpalackban történő forgalmazási szabályairól szóló rendelet változására. Tájékoztatónkat az alábbiakban olvashatják.

Archiv:2011-02-04

A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter 17/2010. (V. 13.) NFGM rendeletével módosította a cseppfolyós propán-, butángázok és ezek elegyei tartályban vagy palackban történő forgalmazásának szabályairól és hatósági felügyeletérõl szóló 94/2003. (XII. 18.) GKM rendeletet, mely szerint a fogyasztó a használaton kívüli PB-gázpalackját a kijelölt PB-gázcseretelepek bármelyikén leadhatja, a kijelölt cseretelep köteles a PB-gázpalackot ártalmatlanításra átvenni.

Ezt követően partnereinknek lehetősége van a már nem használt, vagy rendeltetésszerűen nem használható PB-gázpalackjának ártalmatlanításra történő leadására a mellékelt listában szereplő, Prímagáz által kijelölt viszonteladó partnereknél.

A megfelelően kitöltött nyilatkozat ellenében ezen cseretelepeken az alábbi díjakon átvesszük ártalmatlanításra a leadott PB-gázpalackját.

A palacktestek bruttó visszavásárlási ára:

11,5 kg-os alumínium PB-gázpalack 1.000 Ft
23 kg-os alumínium PB-gázpalack    2.000 Ft
Acél palackok, típustól függetlenül             0 Ft

Felhívjuk továbbá a figyelmét arra, hogy a 94/2003.(XII.18.) GKM.) 8§. (3) bekezdése értelmében:
„A PB-gázpalack nem minősül betétdíjas csomagoló eszköznek. A fogyasztó birtokában lévő gázpalack a fogyasztó tulajdona, amelynek rendeltetésszerű használatáért a fogyasztó felelős”

A használaton kívüli gázpalackot felnyitni, más célra használni veszélyes! Fémhulladékként nem értékesíthető!

Visszavásárló viszonteladóink listáját alul tekinthetik meg!