Vevőszolgálat06-80/45 50 50

Jövedéki engedély köteles a pébégázpalackok forgalmazása!

Tájékoztatjuk, hogy a Kormány elfogadta a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló törvény módosítását.

Archiv: 2013-12-31

A Kormány elfogadta a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény módosítását oly módon, hogy 2014. január 1.-től a visszaélések megakadályozása végett, az eddigi 25 kg töltetsúlyú palackok mellett a legalább 5 kg-os kiszerelésű pébégázpalackok forgalmazása is jövedéki engedély köteles.

A jogszabály módosítás a Magyar Közlönyben jelent meg az egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. évi CXXII. törvény módosításáról szóló 2013. évi CC. törvény részeként.

A törvényi rendelkezés értelmében 2014. január 1.-től kereskedő készpénzfizetéssel gázt nem szerezhet be.

Így a Prímagáz Zrt. is köteles az eddig alkalmazott készpénzfizetési lehetőség megszüntetésére.

Az új fizetési mód bevezetése mindenkinek nagyobb terhet jelent. Reméljük, zökkenőmentes lesz az átállás de ezúton is kérjük türelmüket az új rendszer beállásáig.

Bízunk benne, hogy a Kormány döntés hatására jelentősen visszaszorul az illegálisan forgalmazott gázmennyiség hazánkban.