Vevőszolgálat06-80/45 50 50

Autógázas kiegészítőkkel bővült a PrimaNet webáruház

Elkerülhetik a meglepetéseket a gázüzemű autók tulajdonosai, ha tájékozódnak, mielőtt egy hosszabb európai utazásra indulnak.

Sok országban ugyanis eltérő a csatlakozók kialakítása, ezért érdemes átnézni az autógáz (LPG) adapterek, átalakítók kínálatát a PrimaNet webáruházban. Nyugatabbra ráadásul az autógáz töltőállomások sok helyen önkiszolgálók, így nem árt, ha van saját LPG csatlakozónk.

Eltérő adaptereket használnak Európában a gázüzemű autók töltéséhez. Ez azoknak okozhat problémát, akik hosszabb túrára indulnak, és nem szerzik be előre az adott országban használatos eszközt – viszont szeretnének külföldön is LPG-vel autózni. Európa különböző tájain más volt a gázüzemű autók elterjedésének üteme, a műszaki környezet, ezért nem is lehetett egységes a töltők kialakítása. Összesen négy típus létezik, szerencsére a legelterjedtebb az, amelyet itthon is használunk, de könnyen előfordulhat, hogy más típusú az LPG autógáz töltőszelep-adaptere.

Miután itthon, Magyarországon kizárólag a kútkezelő végezheti a töltést, a magyar autósokat meglepheti, hogy Nyugat-Európában egyre jellemzőbb az LPG önkiszolgáló tankolása. Érdemes előre tanulmányozni, milyen adapterre lesz szükség, és legalább elméletben felkészülni a felszerelésére. Természetesen, ha nagyon nem boldogulunk, kérhetünk segítséget a kútkezelőktől.

Európában négy típust ismerünk, ezek a DISH, az ACME, a Bayonet és az Euro. Utóbbi neve megtévesztő, mert csak Spanyolországban használják. Az alábbiakban felsoroljuk, hol találkozhatnak az egyes autógáz (LPG) adapter típusokkal.


DISH adapter: Ausztria, Bosznia, Bulgária, Csehország, Dánia, Észtország, Fehéroroszország, Franciaország, Görögország, Grúzia, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Málta, Montenegró, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Portugália, Románia, San Marino, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna.

Bayonet: Hollandia, Nagy-Britannia, Norvégia, Spanyolország.

ACME: Belgium, Írország, Liechtenstein, Luxemburg, Nagy-Britannia, Németország, Svájc.

EURO: Spanyolország.

Autógáz (LPG) adapterek és átalakítók


Látható, van olyan ország – mint például Nagy-Britannia –, ahol több típust is használnak. A PrimaNet webáruházban megtalálhatja a legtöbb adaptert, illetve átalakítót, amelyek előfordulnak. Természetes, hogy az autógáz adaptereknek egymással is kompatibilisnek kell lenniük, vagyis kell olyan eszköz, amely például a DISH-ről ACME-re, vagy éppen Bayonetre fordít. Számos variáció létezik, és ha valaki még mindig túl egyszerűnek tartaná a gázautósok életét, megjegyezzük, hogy méretből sem csak egyfajta létezik. A PrimaNet-en természetesen a leírások is segítenek abban, hogy mindenki megtalálja a szükséges kiegészítőket. Ha még így sem teljesen biztos a dolgában, hívja vevőszolgálatunkat, vagy írjon nekünk.

LPG autógáz adapterek és fordítók

Az autógázt használók mellett a gázüzemű targoncát alkalmazó vállalkozókra is gondolt a Prímagáz, a PrimaNet.hu webáruházüzemeltetője. Jó ár-érték arányú targonca gyorscsatlakozót, illetve különböző mérettartományú nyomásszabályozókat kínálunk.


További információk az autógázról:


További információk a magyarországi autógázkutakról:

http://www.autogazkutkereso.hu/
(Prímagázzal kapcsolatban álló autógázkutak)


Autógáz kalkulátor:
http://www.primaautogaz.hu/egyeb/cikk/Az_olajcseren_is_sporol_aki_autogazt_hasznal