Vevőszolgálat06-80/45 50 50

Palack visszavásárlás a Prímaenergia Zrt-nél

Fogyasztóinknak lehetősége van a már nem használt, vagy rendeltetésszerűen nem használható PB-gázpalacknak ártalmatlanításra történő leadására a mellékelt listában szereplő, Prímaenergia Zrt. által kijelölt viszonteladó partnereknél.

A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter 17/2010. (V. 13.) NFGM rendeletével módosította a cseppfolyós propán-, butángázok és ezek elegyei tartályban vagy palackban történő forgalmazásának szabályairól és hatósági felügyeletéről szóló 94/2003. (XII. 18.) GKM rendeletet, mely szerint a fogyasztó a használaton kívüli PB-gázpalackját a kijelölt PB-gázcseretelepeken leadhatja, a kijelölt cseretelep köteles a PB-gázpalackot ártalmatlanításra átvenni.

A megfelelően kitöltött nyilatkozat ellenében ezen cseretelepeken az alábbi díjakon vesszük át ártalmatlanításra a leadott PB-gázpalackját.


A palacktestek bruttó visszavásárlási ára:

11,5 kg-os alumínium PB-gázpalack 1.000 Ft
23 kg-os alumínium PB-gázpalack 2.000 Ft
Acél palackok, típustól függetlenül 0 Ft

Felhívjuk továbbá a figyelmét arra, hogy a 94/2003.(XII.18.) GKM.) 8§. (3) bekezdése értelmében:
„A PB-gázpalack nem minősül betétdíjas csomagoló eszköznek. A fogyasztó birtokában lévő gázpalack a fogyasztó tulajdona, amelynek rendeltetésszerű használatáért a fogyasztó felelős”

A használaton kívüli gázpalackot felnyitni, más célra használni veszélyes! Fémhulladékként nem értékesíthető!

Visszavásárló viszonteladóink listája, valamint az átadás-átvételi nyilatkozat letölthető az alábbi linken!